Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Δήμου Σερρών «Ελλάδα 2021 – Σέρρες 2021» και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σερρών Βασίλη Κατιρτζόγλου, έστειλε η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Σερρών Παρθένα Χαραλαμπίδου. Μέσω της επιστολής της, η κ. Χαραλαμπίδου κατέθεσε τις προτάσεις της για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η κυρία Χαραλαμπίδου στη επιστολή της σημειώνει ότι θα μπορούσε ο Δήμος Σερρών να προχωρήσει στην έκδοση ενός συλλογικού τόμου πρωτότυπων ιστορικών εργασιών της περιόδου της επανάστασης που θα αφορούν αποκλειστικά την ευρύτερη περιοχή των Σερρών. 

Δεύτερη πρόταση αφορά στην αξιοποίηση του αρχειακού υλικού του Σερραίου συγγραφέα και εκδότη κ. Βασίλη Τζανακάρη, όπως και οποιουδήποτε άλλου αρχειακού υλικού που αφορά τις Σέρρες και είναι διαθέσιμο.

 «Το αρχειακό αυτό υλικό μπορεί κάλλιστα να στεγαστεί σε έναν δεύτερο, κατάλληλα διαμορφωμένο, χώρο στο πρώην στρατόπεδο ‘Παπαλουκά’ που πρόσφατα μετονομάστηκε σε Δημοτικό Πολιτιστικό Πάρκο ‘Κων/νος Καραμανλής’» αναφέρει ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος.

Views: 650