Σέρρες: “Δημιουργία του Κόσμου”- Δωρεά τοιχογραφίας του ζωγράφου Χριστόφορου ΜελλίδηΥλοποιώντας την προεκλογική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου μας, κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη, συνεχίζουμε τον καλλωπισμό του Δήμου, προσθέτοντας μια καλλιτεχνική πινελιά στις προσόψεις των κτιρίων.

 

Ο Σερραίος ζωγράφος κ. Χριστόφορος Μελλίδης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και αφιλοκερδώς προσεφέρθη να διακοσμήσει τον τοίχο της εισόδου της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., με μία τοιχογραφία που αποκλίνει από τα συνήθη παραδοσιακά μοτίβα της ζωγραφικής του.

Η συνειρμική σύνδεση της καταστατικής λειτουργίας της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών, με τον Πολιτισμό, την καλλιτεχνική εν γένει δημιουργία, την κοινωνική προσφορά, τον οδήγησε στην αποθανάτιση ενός στιγμιότυπου από το έργο του Μιχαήλ Άγγελου που κοσμεί την Capella Sixtina στο Βατικανό και είναι σκηνή από τον κύκλο της «Δημιουργίας του Κόσμου».

Έχει τον συμβολικό χαρακτήρα της μετάδοσης της γνώσης.

Τον ευχαριστούμε θερμά και υποσχόμαστε τόσο στον κ. Μελλίδη, όσο και στο σύνολο των Σερραίων καλλιτεχνών, ότι θα επακολουθήσει μια σειρά γόνιμων και δημιουργικών συνεργασιών που στόχο έχουν να αξιοποιήσουν το έργο και την καλλιτεχνική τους δημιουργία.

 


 

Β. Επαναλειτουργία όλων των τμημάτων της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. – Θερινή λειτουργία των ΚΔΑΠ

Από τις 18 Μαΐου 2020, έχουμε ξεκινήσει στην Κ.Ε.ΔΗ.Σ. τη σταδιακή επαναλειτουργία των Δομών (Τμήματα Μπαλέτου, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, Φιλαρμονική, Καλλιτεχνικό Εργαστήρι ΑΡΤΙΟ) και προσεχώς τα Τμήματα Γυμναστικής Ενηλίκων.

Οφείλουμε να διαβεβαιώσουμε τους Σερραίους Δημότες ότι έχουμε ξεπεράσει εαυτόν στην σχολαστική και συνεπή τήρηση των μέτρων υγιεινής (απολυμάνσεις, καθημερινή καθαριότητα, τήρηση των αποστάσεων, εφαρμογή των ειδικότερα επιτρεπόμενων κανόνων και όρων λειτουργίας ανά Δομή).
Εκτιμώντας τις ιδιαιτερότητες του φετινού καλοκαιριού, έχουμε την πρόθεση, ανάλογα με τη ζήτηση, να κρατήσουμε ανοιχτά τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, προκειμένου να διευκολύνουμε τις οικογένειες των παιδιών μας.
Ταυτόχρονα σχεδιάζουμε από την αρχή τη λειτουργία των ΚΔΑΠ και υποσχόμαστε νέα εκκίνηση, με προγράμματα καινοτόμα, ενδιαφέροντα και προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντα των παιδιών.

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *