Σέρρες: “Πληγή” που κρατάει χρόνια οι άδειες συσκευασίες των φυτοφαρμάκων (video)Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι με αγροτικές περιοχές, είναι οι άδειες συσκευασίες των φυτοφαρμάκων. Πρόκειται για μια «πληγή» που κρατάει εδώ και χρόνια.

 

Οι συσκευασίες των φυτοφαρμάκων συνήθως μετά το άδειασμα τους απορρίπτονται στα σημεία υδροληψίας. Οι κενές συσκευασίες που περιέχουν δραστικές ουσίες θεωρούνται επικίνδυνα απόβλητα και χρειάζονται ειδική διαχείριση.

Με την κάμερά μας καταγράψαμε ένα τέτοιο σημείο σε χωριό του δήμου Βισαλτίας.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθημερινότητας κ. Νίκος Πασχαλίδης μας εξηγεί πως ακριβώς έχει η κατάσταση.

Ενώ επιρρίπτει ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης και στην υπάρχουσα αντιπολίτευση η οποία όπως λέει δεν συνεργάζεται, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εγκριθούν τα απαραίτητα κονδύλια για την αποκομιδή των συσκευασιών.

Ενώ ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Νιγρίτας κ. Δημήτριος Χύτας με τη σειρά του επιβεβαιώνει το υπάρχον αυτό πρόβλημα. Στο παρελθόν μάλιστα το 2008 είχε ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την διαχείριση του πλαστικού των φυτοφαρμάκων, σε συνεργασία με το γεωπονικό πανεπιστήμιο της Αθήνας το οποίο όμως σταμάτησε.


Λέγοντας πως έχει ήδη κατατεθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από τον ΤΟΕΒ Νιγρίτας η μελέτη ενός προγράμματος για την διαχείριση του πλαστικού των φυτοφαρμάκων μέσω ΕΣΠΑ, κάτι που αναμένεται να βοηθήσει κατά πολύ στην επίλυση του προβλήματος

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *