Σέρρες: Στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Λίνα Μενδώνη και Κώστας Καραμανλής

Την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στις Σέρρες επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, συνοδευόμενη από τον υπουργό Μεταφορών κο Καραμανλή, τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών κο Σπυρόπουλο και την τομεάρχη πολιτισμού Κατερίνα Περιστέρη

 

Voreia 350×250

 

Η κυρία Μενδώνη ενημερώθηκε για την εξέλιξη του έργου για την αποκατάσταση και την αναστήλωσή του, που υλοποιείται με τον καλύτερο τρόπο από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών μνημείων του ΥΠΠΟΑ.

 

 Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, «η κ. υπουργός δήλωσε ότι ο νομός Σερρών έχει ένα τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα, το οποίο με τη συνεργασία όλων των τοπικών φορέων και της Περιφέρειας, μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης. Στον ίδιο χώρο προχωρά το έργο της αναστήλωσης στο περίφημο Χάνι, το οποίο είναι δείγμα τυπικής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής. Το έργο υλοποιείται χάρις στην ευγενή χορηγία του Αθανασίου και της Μαρίνας Μαρτίνου», καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΠΠΟΑ.

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *