-1.9 C
Serres

Σέρρες: Συγκλονιστική η περιγραφή του Χρήστου Κατσαρού για την περιπέτεια της υγείας του- “Βγήκα ζωντανός”

Date:

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του δημοσιογράφου Χρήστου Κατσαρού για την περιπέτεια της υγείας του, που ξεκίνησε πριν 3 μήνες με συμπτώματα που στην αρχή δεν έδωσε σημασία και πίστεψε ότι αντιμετωπίζει απλά μια γαστρεντερίτιδα από άγχος ή κακή διατροφή

 

Δείτε τι έγραψε ο ίδιος λίγες ώρες μετά το δύσκολο χειρουργείο στο Θεαγένειο Νοσοκομείο

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ!!!!!!
Και ναι τα κατάφερα, βγήκα από ένα δύσκολο χειρουργείο ζωντανός!

Η περιπέτεια ξεκίνησε εδώ και 2-3 μήνες, όταν άρχισαν τα πρώτα συμπτώματα, στα οποία δεν έδωσα σημασία, γιατί δεν ήταν από αυτά που μπορούν να σε κάνουν να υποψιαστείς. Ακόμα και ο ιδιώτης παθολόγος που επισκέφθηκα στη Θεσσαλονίκη πίστεψε ότι ήταν μια γαστρεντερίτιδα από κακή διατροφή ή από άγχος

. Τα πράγματα όμως συνέχισαν να σοβαρεύουν και μία λιποθυμία με έπεισε ότι πρέπει να επισκεφθώ το Νοσοκομείο Σερρών, όπου αρχικά διαγνώσθηκα με ίκτερο. Η περιπέτεια όμως δεν τελείωσε εκεί. Περαιτέρω απεικονιστικές εξετάσεις έδειξαν μορφώματα στο πάγκρεας και σε άλλα όργανα, φράξιμο του χοληδόχου πόρου και με πέτρες στα νεφρά.

Οι γιατροί έκριναν πως έπρεπε να εισαχθώ στο Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου η κατάσταση ήταν τόσο επείγουσα που χειρουργήθηκα Κυριακή πρωί από τον ίδιο τον διευθυντή της Α΄ χειρουργικής κλινικής και την πανάξια ομάδα του, τα ονόματά τους δεν τα αναφέρω ακόμα γιατί δεν έχω πάρει την άδεια τους, αλλά εφόσον μου τη δώσουν επιφυλάσσομαι να τους ευχαριστήσω και επώνυμα δημοσίως.

Οι κίνδυνοι ήταν πολλοί, όπως μου εξήγησαν στην ενημέρωση πριν την επέμβαση, τόσο για περαιτέρω ταλαιπωρία όσο και για την ίδια μου τη ζωή. Απόδειξη τρανή ότι μου ζητήθηκαν πέντε φιάλες αίμα. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους έσπευσαν στο κάλεσμά μου, καθώς υπήρξε υπερεπάρκεια αίματος και θα βοηθηθούν και άλλοι συνάνθρωποί μας εκτός από εμένα.Όπως καταλαβαίνετε από την επικοινωνία μας το χειρουργείο που κράτησε έξι ώρες και πλέον πήγε πολύ καλά, μάλιστα ξύπνησα από την νάρκωση μόνος μου στη εντατική, όπου έμεινα για παρακολούθηση 24 ώρες, πολύ γρήγορα μετά την επέμβαση, και το μόρφωμα στο πάγκρεας καθαρίστηκε πλήρως. Ήδη σηκώθηκα και περπατώ, αλλά η τομή πονάει ακόμα. Η μέθοδος που ακολούθησαν οι γιατροί ονομάζεται Whipple και είναι από τα δυσκολότερα χειρουργεία που μπορεί να γίνουν, καθώς αφαιρείται η κεφαλή του παγκρέατος και μέρος του στομάχου και του δωδεκαδακτύλου, καθώς και τα σωληνάκια της χολής που ήταν φραγμένα, σημεία που λόγω της υφής των οργάνων είναι γεμάτα από αγγεία που μπορεί να αιμμοραγήσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή είτε μέσα στο χειρουργείο είτε κατά την ανάρρωση.

Βέβαια δεν έμεινα αλώβητος, χρειάστηκα και δεύτερο χειρουργείο, τριών περίπου ωρών, το βράδυ της Κυριακής από τις 10 περίπου μέχρι τις 1:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, καθώς κάποιες ίσως αδέξιες κινήσεις του νοσηλευτικού προσωπικού την ώρα που με σήκωναν, αλλά και η μη σωστή πήξη του αίματος μου προκάλεσαν εσωτερική αιμορραγία, που δεν μπόρεσε να σταθεροποιηθεί με επιπλέον αίμα που μου χορηγήθηκε. Ευτυχώς που οι γιατροί κινήθηκαν έγκαιρα, κατόπιν επανειλημμένων οχλήσεων μου στο εφημερεύον νοσηλευτικό προσωπικό και γλύτωσα τη ζωή μου.

Ο αιματοκρίτης μου σταθεροποιήθηκε και μετά από 12 ώρες στην εντατική βρέθηκα πάλι σε θάλαμο της Α΄χειρουργικής κλινικής. Επιπλέον ο Διευθυντής της χειρουργικής Κλινικής έδωσε εντολή να γίνει αναφορά στη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την ολιγωρία των νοσηλευτριών. Θέλω εντούτοις να πω ότι δεν κρατώ κακία για ό,τι έγινε, ίσως να ήταν και η κακιά στιγμή και η παραζάλη από το φόρτο εργασίας, αλλά ελπίζω να μην ξανασυμβεί ποτέ σε ασθενή να χάνεται και να μην τον πιστεύουν σε σημείο που να του απευθύνονται μέχρι και με απαξιωτικά λόγια.

Ελπίζω τώρα ότι σε 15 μέρες που θα πάρω εξιτήριο και αφού βγουν τα αποτελέσματα της βιοψίας, να μην έχω άλλη ταλαιπωρία από το θέμα του νεφρού.
Ευχαριστώ το Θεό που τα πράγματα δεν είχαν φτάσει στο απροχώρητο και γλύτωσα τη ζωή μου και σας παρακαλώ όλους να μην αγνοείται το παραμικρό σύμπτωμα που δίνει ο οργανισμός σας, ακούστε τον είναι σοφός και το μόνο που θέλει είναι να σας προστατεύσει.

 

ΕλλάδαΣέρρες: Συγκλονιστική η περιγραφή του Χρήστου Κατσαρού για την περιπέτεια της υγείας...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

ΔΕΔΔΗΕ: Σχεδόν πλήρης αποκατάσταση ηλεκτροδότησης

Αποκατάσταση του συνόλου σχεδόν των βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης...

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»- Hellenic Train: Ακυρώσεις δρομολογίων

Συνεχίζονται οι αλλαγές, ματαιώσεις στα δρομολόγια των τρένων κατόπιν...

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες – Συστάσεις προς τους πολίτες

Διευκρινίσεις για τη λειτουργία των τραπεζών τη Δευτέρα 6/2,...

Συντάξεις: Τα όρια ηλικίας- Τι είναι το θεμελιωμένο και το κατοχυρωμένο δικαίωμα

Η έξοδος προς τη σύνταξη αποτελεί διέξοδο για πολλούς...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα