Σέρρες: Σύναξη κληρικών στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ΚαστανούσαςΣε οικογενειακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου ενόψει των εορτών της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καστανούσας.

 

Σύμφωνα με το romfea.gr, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και παραινέσεις προς όλους τους κληρικούς, πρεσβυτέρους και διακόνους.

 

Τους συμβούλευσε να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στο ζήτημα της νηστείας, ως όπλου στην καταπολέμηση των παθών, και να μεριμνούν για την άρτια τέλεση των ιερών ακολουθιών της πνευματικής περιόδου που διανύουμε.

 


Τόνισε την αρετή της διάκρισης που απαιτείται για να οικοδομηθεί ένας στέρεος πνευματικός δεσμός και υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις ανάμεσα στον ιερέα και τους ενορίτες.

 

 

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος απάντησε στους προβληματισμούς και τις κρίσεις που διατυπώθηκαν και ανέπτυξε άλλα τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

 

Μετά από σύντομο διάλογο, που ακολούθησε, ευχαρίστησε τους πάντες για την παρουσία και τη συμμετοχή τους και τους ευχήθηκε καλό και ευλογημένο Πάσχα.

 

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην ενορία της Ανατολής για να επιβλέψει τα έργα ανοικοδόμησης ναϊδρίου, το οποίο θα αφιερωθεί στον Άγιο Παΐσιο.

 

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *