Σέρρες ,ΣΥΡΙΖΑ : Περιμένουμε την θέση του Δημάρχου & του κ. Αραμπατζή για τις αναρτήσεις ΤσαλίκογλουΓια φιλοχουντικές απόψεις του προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών Δημήτρη Τσαλίκογλου, κάνει λόγο σε γραπτή του παρέμβαση ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ.

 

Στο κείμενο που υπογράφει ο συντονιστής της νομαρχιακής Θόδωρος Σεβασλίδης, χαρακτηρίζεται ως «πρόκληση η αναφορά του (σ.σ. του κ. Τσαλίκογλου) ότι ο έγκλειστος του 1974 που πέθανε στις φυλακές, θα ήταν μια λύση για ζητήματα που η σημερινή πολιτική τάξη και η κοινωνία μας δεν μπορεί να ανταποκριθεί».

 

Δείτε το ιστορικό της υπόθεσης:

Σάλος από αναρτήσεις του προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών με ακραίες φιλοχουντικές θέσεις

 

Αναλυτικά, το κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών αναφέρει:


 

Εν τω μεταξύ ενώ ο Δήμαρχος κ. Αγγελίδης είναι αφοσιωμένος στο έργο του για να χαρίσει όπως είπε τους λαμπτήρες LED στους Σερραίους, ένα άλλο στέλεχος της Δημοτικής Παράταξής του, έλαμψε με τις φιλοχουντικές απόψεις του, όπως φαίνεται σε μια στιχομυθία που είχε με φιλικό του πρόσωπο και είδε το φως της ηλεκτρονικής δημοσιότητας. Εδώ φυσικά δεν υπάρχει ιδιωτικότητα καθώς ό,τι ανεβάζουμε διαβάζεται από πολλούς, είναι ένα δημόσιο κείμενο που μας εκφράζει, άρα χρειάζεται προσοχή και πόσω μάλλον από κάποιον που κατέχει ένα σημαντικό αξίωμα όπως είναι η θέση του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών. Μια θέση που την υπηρέτησαν παλαιότερα άλλοι συνάδελφοί του με επιτυχία, που βασίζονταν κυρίως στην παιδεία τους, στην εμπειρία διοίκησης, στη γνώση των συναφών ζητημάτων, στη δημοκρατικότητά τους.

 

Αυτά τα προσόντα μάλλον δεν τα έχει ο νεαρός Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών. Είναι πρόκληση η αναφορά του ότι ο έγκλειστος του 1974 που πέθανε στις φυλακές, θα ήταν μια λύση για ζητήματα που η σημερινή πολιτική τάξη και η κοινωνία μας δεν μπορεί να ανταποκριθεί όπως υπονοεί και αποκρουστικές ορισμένες εκφράσεις του που δεν χρειάζεται να τις επαναλάβουμε, αλλά δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται και αντιμετωπίζουν μια δημόσια κριτική. Αν λοιπόν ο συγκεκριμένος δεν έχει ενσυνείδητα φιλοχουντικές απόψεις, το λιγότερο που μπορεί κανείς να του καταλογίσει είναι το ότι είναι ανιστόρητος και δεν έχει ένα δημόσιο λόγο και τρόπο που ταιριάζει στους εκπροσώπους που πρέπει να έχει η Πόλη μας.

 

Περιμένουμε μιαν απάντηση από τον Δήμαρχο κ. Αγγελίδη, αλλά και μια τοποθέτηση από τον κ. Αραμπατζή αν ως υποψήφιος Δήμαρχος θα τον περιλαμβάνει στο ψηφοδέλτιό του.

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *