Σέρρες: Όλα τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στον δήμο Αμφίπολης

Ανακοίνωση από τον δήμο Αμφίπολης για τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα

Ο Δήμος Αμφίπολης βρίσκεται αντιμέτωπος με μια δύσκολη κατάσταση Ωστόσο, οι δημότες από την αρχή της έξαρσης της διασποράς του κορωνοϊού επέδειξαν υπευθυνότητα, περιορίζοντας τις άσκοπες μετακινήσεις και επαφές, με αποτέλεσμα τη μείωση της διασποράς του Covid-19 στην κοινότητα.

Δεν πρέπει όμως να εφησυχάζουμε αλλά να τηρούμε τα μέτρα, ώστε να βγούμε το συντομότερο και προπάντων υγιείς από αυτή την κατάσταση.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ. 17698 που εκδόθηκε στις 20 Μαρτίου 2021 και αφορά «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00», ο Δήμος Αμφίπολης βρίσκεται πλέον στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο).


Ως εκ τούτου ισχύουν αυξημένα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, τα σημαντικότερα από τα οποία συνοψίζονται παρακάτω:

– Δημόσιες συναθροίσεις: ΑΝΑΣΤΟΛΗ

– Δημόσιες υπηρεσίες: Εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού, Πολιτικοί γάμοι με την παρουσία μέχρι 9 ατόμων

– Κέντρα Κοινότητας: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΠΙΣΚΕΤΗΡΙΟΥ, εξυπηρέτηση τηλεφωνικά

– Σχολεία/ εκπαιδευτικές δομές: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια). Διενέργεια σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

– Βρεφικοί/ βρεφονηπιακοί παιδικοί σταθμοί: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

– Χώροι λατρείας/ θρησκευτικές τελετές: Τέλεση λειτουργιών χωρίς την παρουσία φυσικών προσώπων, κηδείες και γάμοι με την παρουσία μέχρι 9 ατόμων. Εξαιρετικώς την Κυριακή της Ορθοδοξίας (21 Μαρτίου) στην εορτή του Ευαγγελισμού (25/03) και την ημέρα των Β’ Χαιρετισμών (26 Μαρτίου) ειδικώς στους Ιερούς Καθεδρικούς Ναούς της έδρας των Δήμων επιτρέπεται επιπλέον η τέλεση λειτουργίας με αναλογία 1 ατόμου ανά 25τ.μ. με ανώτατο όριο τα 20 άτομα.

– Κέντρα διασκέδασης/δεξιώσεων/μπαρ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

– Εστίαση: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (εκτός διανομής – παραλαβής πακέτου και καθ’ οδόν εξυπηρέτηση)

– Λαϊκές αγορές: υποχρεωτική επέκταση του χώρου αγορών ώστε να υπάρχει 5 μέτρα απόσταση μεταξύ των πάγκων και αν δεν υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης τότε δραστηριοποιείται το 50% των παραγωγών/εμπόρων, σε απόσταση 5 μέτρων

– Πλανόδιο εμπόριο: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

  • – Λιανεμπόριο: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • – Κομμωτήρια/ Υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής: ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα περιποίησης άκρων, 4 άτομα ως 100τ.μ, μόνο με ραντεβού, απαγορεύεται η αναμονή στο χώρο.
  • – Παιδότοποι: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ


ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:


– Από τις 5:00 έως τις 21:00 καθημερινά στο σύνολο της Επικράτειας επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών ή επαγγελματικών αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο έχοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά μαζί τους.
– Εντός Δήμου και σε απόσταση μέχρι 2χλμ από την οικία του μετακινούμενου.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ισχύοντα μέτρα μπορείτε να βρείτε στις Ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του Δήμου Αμφίπολης.
https://dimos-amfipolis.gr/…/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba…/

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
 
Exit mobile version