- Διαφήμιση -

Σέρρες: Τίμησαν τον Άγιο Γεώργιο τον Κρυονερίτη οι Σερραίοι (video)

Τίμησαν τον Άγιο Γεώργιο τον Κρυονερίτη οι Σερραίοι

Τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου τιμά σήμερα η Εκκλησία μας! Ο Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος ανήκει στη χορεία των μεγαλομαρτύρων και είναι ένας από τους πλέον λαοφιλείς αγίους της Εκκλησίας μας.

Ο Δήμαρχος της πόλης Χρυσάφης Αλέξανδρος και οι  πολλοί Σερραίοι τίμησαν τον Άγιο με την παρουσία τους στον ομώνυμο ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου του Κρυονερίτη, που βρίσκεται στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων.

Ο Άγιος Γεώργιος ο Κρυονερίτης είναι Ελληνορθόδοξο μοναστήρι, το οποίο ενώ αποτελεί μετόχι της Μονής Τιμίου Προδρόμου Σερρών. Η ονομασία του οφείλεται σε πηγή κρύου νερού, η οποία ευρισκόταν σε κοντινή απόσταση.

Το μοναστήρι φέρεται να ιδρύθηκε προ του 1298, ενώ η πρώτη αναφορά στο όνομά του γίνεται το 1318 εντός χρυσόβουλου του Βυζαντινού Αυτοκράτορα Ανδρόνικου Β΄ Παλαιολόγου. Το μοναστήρι, στην αρχική μορφή του, καταστράφηκε ολοκληρωτικά από τους Οθωμανούς το 1571, ενώ η ανακατασκευή του ξεκίνησε το 1862, με προσθήκη νέου καμπαναριού το 1871, το οποίο και είναι το παλαιότερο σε ημερομηνία ανέγερσης της πόλεως των Σερρών.

- Διαφήμιση -Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Exit mobile version