Σέρρες: Τιμήθηκε η ημέρα μνήμης του Μακεδονικού αγώνα -video

Ο εορτασμός της ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 στην πόλη των Σερρών.

Κατά τον εορτασμό τελέστηκε σήμερα δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Μεγάλων Ταξιαρχών Σερρών ενώ ο πανηγυρικός εκφωνήθηκε από την κ. Φωτεινή Παρίση. Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στον Αδριάντα του Εμμανουήλ Παππά.

Η ημέρα του Μακεδονικού αγώνα τιμάται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή μετά την 13η Οκτωβρίου (ημερομηνία θανάτου Παύλου Μελά το 1904) στη Μακεδονία και τη Θράκη σύμφωνα με το βασιλικό διάταγμα 157 της 25/2/1969. Ο Μακεδονικός αγώνας ήταν μια σειρά συγκρούσεων μεταξύ κυρίως ελληνικών και βουλγαρικών ενόπλων σωμάτων που διεξήχθη απο το 1904 εως το 1908 στην περιοχή της Μακεδονίας με σκοπό τον εθνικό προσεταιρισμό της περιοχής ,ιφίως των σλαβόφωνων χριστιανών.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο υπουργός υποδομών και μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Αβραμάκης, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κώστας Μπούμπας ,ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, στρατιωτική ηγεσία και απόγονοι των Μακεδονομάχων.

Επιμέλεια Κειμένου: Κωνσταντινίδου Παρασκευή

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
 
Exit mobile version