Σέρρες: Τιμητική απόδοση του Υποστράτηγου στον Εμμανουήλ Παπά- video

Σε μια χρονιά ορόσημο για το Έθνος μας κατά την οποία συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, έφτασε επιτέλους η στιγμή να αποκατασταθεί μια ιστορική αδικία, προς την εμβληματική μορφή του Σερραίου Ήρωα, Εμμανουήλ Παπά.

Θα αποδοθεί τιμητικά στον “Αρχηγό και Υπερασπιστή της Μακεδονίας”, στον αγνότερο των ηρώων, τον Σερραίο οπλαρχηγό Εμμανουήλ Παπά, ο βαθμός του Υποστράτηγου και μάλιστα σε μια ημερομηνία υψηλού συμβολισμού, καθώς σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 200 χρόνια από τον ηρωικό του θάνατο. Ήδη έχουν προχωρήσει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και αναμένεται το προσεχές διάστημα η υπογραφή του σχετικού διατάγματος από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Για αποκατάσταση μιας ιστορικής αδικίας σημείωσε ο Αντιπεριφεριάρχης Σερρών κ. Σπυρόπουλος 

ενώ για ιστορική δικαίωση έκανε λόγο ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης 

Ο κ, Σπυρόπουλος ανέφερε όσους συμμετείχαν, για να παρθεί αυτή η ιστορική απόφαση. Μάλιστα ξεχωριστές ευχαριστίες οφείλονται και στον Σερραίο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή για την καίρια και ουσιαστική όπως πάντα παρέμβασή του για την ικανοποίηση και αυτού του δίκαιου αιτήματος των Σερραίων πολιτών.   

Ο αντιπεριφεριάρχης και ο δήμαρχος τόνισαν πως πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια και να γίνει γνωστός σε όλη την Ελλάδα 

Τέλος ο Δήμαρχος τόνισε ότι ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
 
Exit mobile version