Σέρρες: Το αυτοκίνητο που βρέθηκε σε συνεργείο έδεσε το παζλ -Συλλήψεις και κυνηγητό για σπείρα διαρρηκτών

Τα μέλη της συμμορίας είχαν αναπτύξει συγκεκριμένο τρόπο δράσης, προκειμένου να παραπλανούν τις αστυνομικές αρχές. Μετακινούνταν από και προς τους υποψήφιους “στόχους” με κλεμμένο όχημα, ενώ για ένα δεύτερο αυτοκίνητο που κατείχαν είχαν πλαστογραφήσει έγγραφα μεταβίβασης…

ΣΎΜΦΩΝΑ με το  newsit.gr δύο μέλη συμμορίας που φέρεται να ενέχονται σε περιπτώσεις ληστείας, διαρρήξεων και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, συνελήφθησαν χθες (29-11-2018) τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση και σε συνεργασία αστυνομικών της Ασφάλειας, της Ο.Π.Κ.Ε. και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη δύο συνεργών τους.

Voreia 350×250

 

Προηγήθηκε έρευνα από την οποία προέκυψε ότι οι τέσσερις φερόμενοι ως δράστες, τουλάχιστον από τις 19 του περασμένου Σεπτεμβρίου έως την ημέρα σύλληψής τους συνέστησαν συμμορία, με σκοπό την τέλεση κλοπών και ληστειών στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και στον νομό Σερρών.

 

Τα μέλη της συμμορίας είχαν αναπτύξει συγκεκριμένο τρόπο δράσης, προκειμένου να παραπλανούν τις αστυνομικές αρχές. Μετακινούνταν από και προς τους υποψήφιους “στόχους” με κλεμμένο όχημα, ενώ για ένα δεύτερο αυτοκίνητο που κατείχαν είχαν πλαστογραφήσει έγγραφα μεταβίβασης. Και στα δύο ΙΧ τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας. 

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οι φερόμενοι ως δράστες, που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για συναφή αδικήματα, διέπραξαν μέσα σε δυόμισι μήνες μία ληστεία, τέσσερις διαρρήξεις καταστημάτων και επιχειρήσεων, μία κλοπή οχήματος και τρεις κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας, ενώ η λεία τους περιελάμβανε χρηματικό ποσό και διάφορα αντικείμενα.

 

Το κλεμμένο όχημα που χρησιμοποιούσαν εντοπίστηκε εγκαίρως από αστυνομικούς μέσα σε συνεργείο αυτοκινήτων σε χωριό της Θεσσαλονίκης, λίγο πριν την πλήρη αποσυναρμολόγησή του και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των συλληφθέντων στη Χαλκηδόνα και τα Διαβατά εντοπίστηκαν ποσότητες ναρκωτικών.

 

 

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *