Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα στις 11 το πρωί, στον Θόδωρο Αραμπατζή, φίλοι και συνεργάτες, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στις Σέρρες

Ο αυτοδιοικητικός άνδρας έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό στις 6 το πρωί της Τετάρτης 20 Οκτωβρίου 2021 και  έχοντας εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, ωστόσο ο οργανισμός του δεν άντεξε

Συντετριμμένοι οι συγγενείς, οι φίλοι και οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν όλοι εκεί για το τελευταίο αντίο , τηρώντας όλα τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβάλει η πανδημία. Στον επικήδειο του ο Δήμαρχος Σερρών  ανέφερε ότι ο σημερινός αποχαιρετισμός είναι πολύ δύσκολος και μίλησε για τον εκλιπόντα  με θερμά λόγια ενώ έκανε αναφορά στην πολιτική σταδιοδρομία και το έργο του Θόδωρου Αραμπατζή στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ήταν ένας αγαπητός άνθρωπος από όλες τις Σερραίες και τους Σερραίους, ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης  Παναγιώτης Σπυρόπουλος.


Όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια. Το Πολιτικό  ήθος  και η αξιοπρέπεια  του Θόδωρου Αραμπατζή  είναι κάτι που τον χαρακτήριζε .

Ο Θεόδωρος Αραμπατζής γεννήθηκε στις Σέρρες, το 1957 ελεύθερος επαγγελματίας με διαδρομή πάνω από 40 χρόνια στη σερραϊκή αγορά. Διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο Καπετάν Μητρούση, πριν τις συνενώσεις των Δήμων.  Συμμετείχε στο συνδυασμό του Πέτρου Αγγελίδη και στην προηγούμενη τετραετία ήταν Πρόεδρος του Δ.Σ. Σερρών, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, και του Αυτοκινητοδρόμιο. Στις εκλογές του 2019 είχε ηγηθεί της δημοτικής παράταξης “Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων” και συμμετείχε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Σερρών ως επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Ήταν χαρακτηριστική η μαχητικότητά του αλλά και ο ευγενικός χαρακτήρας του. Δεν σταματούσε να δίνει αγώνα για τον τόπο του αλλά και τα πιστεύω του


Ο επικήδειος από τον τέως Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη

Εκ μέρους της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων αλλά και ως τέως Δήμαρχος Σερρών, νοιώθω την ανάγκη  να εκφράσω  λίγες σκέψεις, εν είδει αποχαιρετισμού, για τον αγαπητό μας φίλο και συνεργάτη Θεόδωρο Αραμπατζή.

Μας γεμίζει όλους θλίψη και πόνο, η απρόσμενη απώλειά του.  Περισσότερο δε στους οικείους του,  σύζυγο και τέκνα του, στους οποίους εκφράζω από καρδιάς τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Έφυγε  από τη ζωή ένας εξαίρετος οικογενειάρχης, ένας πετυχημένος ελεύθερος  επαγγελματίας, ένας άξιος εκπρόσωπος των δημοτών στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, τον οποίο υπηρέτησε επάξια για είκοσι χρόνια. Έφυγε  ένας καταξιωμένος συμπολίτης μας. Έφυγε -δυστυχώς- την ώρα της πολιτικής του ωριμότητας για ακόμη μεγαλύτερη προσφορά στο Δήμο και στην κοινωνία.   

Υπήρξε προσωπικός μου φίλος αλλά και πολύτιμος συνεργάτης μου στα δημοτικά πράγματα από το 2010 και μετά, με τον Καλλικρατικό Δήμο Σερρών. Δεθήκαμε,  και αφοσιωμένοι στις αυτοδιοικητικές μας ιδέες υπηρετήσαμε από κοινού με συναντίληψη -επί δημαρχίας μας- τα δημοτικά  πράγματα.      

Διετέλεσε σύμβουλος αλλά και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην  Δήμου Καπετάν Μητρούση, όπως και  δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Σερρών, πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σερρών, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σερρών, αλλά και επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων και υποψήφιος Δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2019. Αυτή η μακρά πορεία του στα δημοτικά πράγματα, δήλωνε  την εσωτερική του διάθεση να είναι ένα ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας. Πίστευε αταλάντευτα στις αξίες της συμμετοχής στα κοινά, στην κοινωνική δημοκρατία, στο θεσμό της ανεξάρτητης  Τοπικής  Αυτοδιοίκησης, στο καλό του τόπου. Μα περισσότερο πίστευε στους Σερραίους συνδημότες του. 

Διέθετε μια συγκροτημένη προσωπικότητα, με αυτοελεγχόμενη, σεμνή και κοινωνική συμπεριφορά. Ο λόγος του απλός, ειλικρινής, άμεσος, χωρίς τυμπανοκρουσίες, με συνέπεια, εντιμότητα  και σύνεση.  Τη δημόσια πολιτική του εικόνα χαρακτήριζε το ομαδικό πνεύμα του και η συλλογικότητα. Ξεχώριζε επίσης για το θάρρος της γνώμης του την οποία εξέφραζε με μετριοπάθεια και αλληλοκατανόηση, χωρίς εξάρσεις ή λαϊκισμούς και χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος.   Διατηρούσε πάντα ένα σεμνό προφίλ ανθρώπου χαμηλών τόνων, με παράλληλη φερεγγυότητα και αξιοπρέπεια. 

 Όλα αυτά τα ποιοτικά γνωρίσματα,  διαμόρφωναν τον χαρακτήρα ενός αξιόλογου συμπολίτη μας με λόγο ειλικρίνειας και αληθείας.  Αυτόν τον συμπολίτη, φίλο και συνεργάτη μας, αποχαιρετούμε σήμερα στο αιώνιο ταξίδι του. Αιώνια ας είναι η μνήμη  και η υστεροφημία του. 

Αγαπητέ μας φίλε και συνεργάτη μας, Θόδωρε Αραμπατζή.

Λυπούμαστε βαθύτατα που θα λείπεις από κοντά μας.  Θα στερηθούμε όλα τα χαρισματικά σου προσόντα. Θα θυμόμαστε όμως το ήθος σου, το πράο χαμόγελό σου, την ευγένειά σου, το συνεργατικό σου πνεύμα,  την εντιμότητά σου, την ευχάριστη παρουσία σου.  Σε αποχαιρετούμε με οδύνη, αλλά και με την προσδοκία,  να έχεις «Καλό Παράδεισο». 


              Ο τέως Δήμαρχος Σερρών 

                        Πέτρος Αγγελίδης 

Ο επικήδειος λόγος με τον οποίο ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης  αποχαιρέτησε τον Δημοτικό Σύμβουλο και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Σερρών Θεόδωρο Αραμπατζή:


« Συνάδελφε και συνοδοιπόρε στα κοινά Θόδωρε!


Είναι πολύ οδυνηρός και δύσκολος ο σημερινός αποχαιρετισμός. 

Γιατί είναι τόσο απροσδόκητος και άδικος ο χαμός σου.

Γιατί είναι τόσο μεγάλο το κενό που αφήνεις για την αγαπημένη οικογένειά σου, τους φίλους σου, τους συνεργάτες και όλους τους συναδέλφους σου στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Είναι δυσαναπλήρωτο το κενό για τον Δήμο Σερρών και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Κανείς μας, ακόμα και μέχρι την τελευταία στιγμή, δεν ήθελε να πιστέψει ότι θα έχανες την μάχη για τη ζωή που έδινες όλο αυτό διάστημα. 


Και είναι ακόμη μεγαλύτερος ο πόνος και η λύπη μας γιατί οι συνθήκες δεν επιτρέπουν να σε αποχαιρετήσουμε και να σε συνοδεύσουμε στο τελευταίο σου ταξίδι έτσι όπως θα θέλαμε και έτσι όπως σου πρέπει.


Όπως αρμόζει σε έναν άριστο οικογενειάρχη, έναν αγαπητό συμπολίτη μας, έναν καταξιωμένο επιχειρηματία, έναν εξαιρετικό αυτοδιοικητικό.


Έναν άνθρωπο που με την αξιοπρέπεια, την εντιμότητα, την έμφυτη ευγένεια και απλότητά του κέρδισε την αναγνώριση, την εκτίμηση και την αγάπη του κόσμου.

Μία αγάπη που μετουσιωνόταν σε εμπιστοσύνη σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.


Αγάπησες τους συμπολίτες σου και σε αγάπησαν. 

Και τους υπηρέτησες με συνέπεια, ήθος και ανιδιοτέλεια.

Οι αρχές αυτές χαρακτήριζαν όλη την πορεία της ζωής σου, της επαγγελματικής σου σταδιοδρομίας και της αυτοδιοικητικής σου πορείας.


Από τότε που γεννήθηκες στη Μονοκκλησιά και μετανάστευσες μαζί με την οικογένεια σου στη Γερμανία, όπου σπούδασες Ηλεκτρονικός.


Και στη συνέχεια που επέστρεψες στις Σέρρες, όπου δραστηριοποιήθηκες  επαγγελματικά μαζί με τον αδελφό σου, τον Φάνη με μεγάλη επιτυχία επί 45 χρόνια.


Δημιούργησες μία υπέροχη οικογένεια με την Ελένη, το στήριγμά σου και αποκτήσατε μαζί τρία παιδιά, για τα οποία ήσουν υπερήφανος όπως υπερήφανα πρέπει να είναι και αυτά για σένα.


Τον Γιώργο, λαμπρό επιστήμονα στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας και Επιστήμης της Ζυρίχης, την Παναγιώτα από την οποία έχεις και το μοναδικό σου εγγόνι, τον μικρό και λατρευτό σου Παναγιώτη και την πολυαγαπημένη σου Μαρία, το στερνοπαίδι σου.


Ο Θόδωρος Αραμπατζής εξελέγη για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Δημήτρη Καλαϊτζίδη στον Καποδιστριακό Δήμο Καπετάν Μητρούση, όπου διετέλεσε για έξι χρόνια πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.


Με την εφαρμογή του Καλλικράτη συμμετείχε στις εκλογές του 2010 με τον συνδυασμό της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων και εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος Σερρών.

Από το 2011 έως το 2014 ως πρόεδρος στη ΔΕΥΑΣ συνέβαλε στην ανάπτυξη της εταιρείας και την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες με πλήθος δράσεων και έργων.

Εξίσου σημαντική ήταν η προσφορά του και στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, όπου ήταν πρόεδρος από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι τις αρχές του 2017 αναβαθμίζοντας περαιτέρω το αναπτυξιακό αυτό εργαλείο του τόπου μας.

Τον Μάρτιο του 2017 εκλέχτηκε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, μία θέση την οποία υπηρέτησε με προσήλωση και αποτελεσματικότητα ακολουθώντας τον δρόμο της σύνθεσης, της συναίνεσης και της δημοκρατικότητας.

Ελάχιστη ένδειξη του ήθους και της ποιότητας του πολιτικού άνδρα, που υπήρξε ο Θόδωρος Αραμπατζής ήταν η απόφασή του να παραιτηθεί από Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τον Σεπτέμβριο του 2018 προκειμένου να διεκδικήσει τη θέση του Δημάρχου ως επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων στις εκλογές του 2019.


Σε αυτή την εκλογική διαδικασία οι δρόμοι μας διασταυρώθηκαν με τον Θόδωρο. 

Από διαφορετική αφετηρία, με διαφορετικές θέσεις και παρατάξεις αλλά με την ίδια αγάπη και το ίδιο πάθος για αυτόν τον τόπο, δώσαμε ο καθένας τον αγώνα του για τον Δήμο. 


Στα δύο χρόνια που ο Θόδωρος ηγήθηκε της ελάσσονος αντιπολίτευσης συνέβαλε στην αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου μέσα από την πολιτική του στάση και συμπεριφορά, τη σοβαρότητα, τη μετριοπάθεια και την εργατικότητα του.


Διαφωνίες υπήρξαν φυσικά. Αλίμονο αν δεν υπήρχαν διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις στην πολιτική και την τοπική αυτοδιοίκηση!  


Ωστόσο, η συνεργασία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο ακόμη και όταν διαφωνούσαμε ήταν πάντα χρήσιμη, ωφέλιμη και ευεργετική για τους Δημότες μας. 


Ήταν ο Θόδωρος Αραμπατζής μία ήρεμη δύναμη. 


Και ήταν αυτή η δύναμή του και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του που βοήθησαν  να κατακτήσουμε αυτά τα δύο τελευταία χρόνια ένα κορυφαίο επίπεδο πολιτικού πολιτισμού μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο μακριά από τοξικότητες και στείρες αντιπαραθέσεις.


Η συμβολή σου σε αυτό Θόδωρε ήταν καταλυτική και σε ευχαριστούμε όλοι για αυτό.


Ο Θόδωρος Αραμπατζής φεύγει πρόωρα, αλλά αφήνει μία μεγάλη παρακαταθήκη σε όλους μας.

Αφήνει έντονο το στίγμα του στον Δήμο Σερρών. 

Ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην πόλη και τους ανθρώπους της.


Και ως ελάχιστο φόρο τιμής η αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ που με τόση αγάπη και αποτελεσματικότητα υπηρέτησες θα ονομαστεί «Θεόδωρος Αραμπατζής» για να μείνει για πάντα εκεί χαραγμένο το όνομά σου.


Αιωνία σου η μνήμη!

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει!»

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 293