Ανήμερα της μέρας που ξεκίνησε από τον Εμμανουήλ Παπά η επανάσταση στη Βόρεια Ελλάδα, το δημοτικό συμβούλιο Σερρών θα συνεδριάσει με μοναδικό θέμα να κηρυχτεί η σημερινή μέρα τοπική γιορτή. 

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης είχε προηγηθεί η αδελφοποίηση του δήμου Σερρών με το δήμο Κασσάνδρας με στόχο της ανάδειξη της προσφοράς του Σερραίου ήρωα του Αγώνα του 1821, 200 χρόνια από το θάνατό του και από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

“Σαν σήμερα πριν από 200 ακριβώς χρόνια, στις 17 Μαΐου 1821 ο Σερραίος Εμμανουήλ Παππάς κηρύσσει την Επανάσταση στις Καρυές του Αγίου Όρους και στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής.

Με μία σειρά δράσεων στο πλαίσιο του εορτασμού της Επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 αποδίδουμε την οφειλόμενη τιμή στον αρχηγό της Επανάστασης στην Μακεδονία, Αρχιστράτηγο Εμμανουήλ Παπά, που έδωσε τα πάντα για την ελευθερία της πατρίδας μας αλλά μέχρι σήμερα δεν πήρε τη θέση που του αξίζει στο πάνθεον των ηρώων.

Σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών προτείνουμε την καθιέρωση της 17ης Μαΐου ως δημόσιας εορτής τοπικής σημασίας” τόνισε με ανάρτησή του ο δήμαρχος Σερρών

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.