Σέρρες: Βαριές κατηγορίες σε δυο άτομα για υπεξαίρεση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στην ΔΕΥΑ Ηράκλειας (video)Για πειθαρχική και Ποινική δίωξη έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Ηράκλειας Μαλαματής Μπουτράκης, καθώς όπως τόνισε διαπιστώθηκε υπεξαίρεση από το ταμείο της επιχείρησης τις περασμένες χρονιές έως και τη χρονιά του 2019 ποσού της τάξης εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ.

 

Μάλιστα σύμφωνα πάντα με τον αντιπρόεδρος, αλλά και το πόρισμα του ορκωτού λογιστή που έκανε τον έλεγχο  δυο υπάλληλοι της επιχείρησης έρχονται αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες με αποτέλεσμα να προτείνεται στην συνεδρίαση της επόμενης Παρασκευής η ποινική τους αλλά και πειθαρχική τους δίωξη.

Πιο συγκεκριμένα τα χρήματα τα οποία σύμφωνα με τον έλεγχο φαίνεται πως βγήκαν με μη σύννομο τρόπο από το ταμείο της επιχείρησης έχουν ως εξής:

Πως προσελήφθη ορκωτός λογιστής στην επιχείρηση όταν εκκρεμεί έκθεση από τη χρονιά του 2017 και τις επόμενες δύο χρονιές 2018 και 2019 δεν ελέγχθηκε καν η επιχείρηση;

Ουσιαστικά η απόφαση για ποινική και πειθαρχική δίωξη αρχικά αφορά τον διευθυντή αλλά και τον ταμία της επιχείρησης.

Ο κ. Μπουτράκης ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν καθήκοντα στη διοίκηση της επιχείρησης κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στη διαχείριση των οικονομικών της Δημοτικής επιχείρησης με αποτέλεσμα να ζητήσουν διαχειριστικό έλεγχο.


Πέρα από τα παραπάνω ο κ. Μπουντράκης κάνει λόγο και για υπερβάσεις συμβάσεων. Κάτι το οποίο όπως τονίζει είναι απαράδεκτο για μια δημοτική και όχι μόνο επιχείρηση.

 

 

Δείτε τι είπε ο κος Μπουτράκης στην εκπομπή Κάθε Μεσημέρι

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *