Με μια φράση του Ιησού Χριστού που είχε πει στους Φαρισαίους όταν τον ρώτησαν αν θα πρέπει να πληρώνουν τους φόρους στον Καίσαρα και τους είχε προτρέψει «Απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ» αναφέρθηκε στο κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας κ.κ. Θεολόγος στα όσα βιώνει η ανθρωπότητα εδώ και 19 μήνες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο μητροπολίτης Σερρών αλλάζοντας την παραπάνω φράση είπε «απόδοτε τα των ιατρών τοις ιατροίς και τα του Θεού τω Θεω»

Ο κ.κ. Θεολόγος είπε ότι «οφείλουμε πραγματική ευγνωμοσύνη στους ιατρούς επιστήμονες και τους υγειονομικούς διότι ξαναέφεραν στην ζωή μας την ελπίδα» και συνέχισε λέγοντας «στο θέμα της αντιμετωπίσης της πικρής πανδημίας Covid-19, τον πρώτο και κύριο λόγο θα πρέπει να έχουν οι επιστήμονες ιατροί». 

Ο Ποιμενάρχης των Σερρών κάλεσε τους πολίτες να συμβουλευτούν τους γιατρούς τους και ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι «Το θέμα του εμβολιασμού σας είναι καθαρώς ιατρικό θέμα και καθόλου θεολογικό ή εκκλησιαστικό» 

Και συνέχισε λέγοντας «ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να διχαστούμε σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους», επισημαίνοντας ότι «η εκκλησία δεν έκλεισε και θα κλείσει τις πύλες της για τα παιδιά της»


Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 79