33.3 C
Serres

Σκρέκας: Κηρύσσονται αναδασωτέες μέσα σε 30 ημέρες οι περιοχές που κάηκαν

Date:

Τι είπε για την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης προχώρησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, υπογραμμίζοντας ότι ανάμεσα στις προτεραιότητες είναι η ανασυγκρότηση των δασικών οικοσυστημάτων και η δυνατότητα τους να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, προσθέτοντας ότι ήδη έχουν ξεκινήσει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (11/8) στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», δήλωσε κατηγορηματικά ότι μέσα σε 30 ημέρες θα κηρυχθούν αναδασωτέες όλες οι δασικές εκτάσεις που κάηκαν, ενώ είπε ότι ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός ώστε να αποτραπούν τα πλημμυρικά φαινόμενα με τις πρώτες βροχές στις περιοχές που έχουν καεί.

Επίσης, ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε ότι όλες οι δασικές υπηρεσίες θα υπάγονται πλέον στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για καλύτερο συντονισμό, ενώ σημείωσε πως θεσπίζεται ο «Ανάδοχος Αναδάσωσης» ο οποίος θα αναλαμβάνει και την ευθύνη για την προστασία των αναδασωτέων εκτάσεων.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα ακούγονται περί εμπρησμών για να μπουν ανεμογεννήτριες στις καμένες περιοχές, είπε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ανεμογεννήτριες μπορούν να εγκατασταθούν και σε δασικές περιοχές, κατά συνέπεια δεν χρειάζεται κάποιος να καταφύγει σε ένα τέτοιου είδους έγκλημα για να ανοίξει τον δρόμο για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών.

Επίσης, ο κ. Σκρέκας δήλωσε ότι η ΔΕΗ ανακοίνωσε τη διαγραφή των οφειλών, ληξιπρόθεσμων και τρεχουσών, για τους καταναλωτές που κάηκαν τα σπίτια τους και οι επιχειρήσεις τους, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλονται από τους τεχνικούς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις πληγείσες περιοχές.


Υπογειοποίηση
Ερωτηθείς για το σχέδιο υπογειοποίησης των καλωδίων της ΔΕΗ που ο ίδιος είχε ανακοινώσει, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε ότι οι εργασίες είχαν ήδη ξεκινήσει από τον Απρίλιο και αφορούσαν κυρίως δασικές περιοχές. Για το έργο αυτό έχουν εξασφαλιστεί 70 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ μέσα στις περιοχές όπου είχαν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες, είναι και το Τατόι.

Τέλος και μεταξύ άλλων, ο κ. Σκρέκας, σημείωσε χαρακτηριστικά πως παρά το γεγονός ότι περάσαμε μια περίοδο περίπου 10 ημερών με πρωτοφανή καύσωνα, αλλά και μεγάλες φωτιές, ο ΑΔΜΗΕ κατάφερε να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση ρεύματος που έσπασε κάθε ρεκόρ και να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτροδότησης.

Πηγή newsbeast.gr

ΠολιτικήΣκρέκας: Κηρύσσονται αναδασωτέες μέσα σε 30 ημέρες οι περιοχές που κάηκαν

Μοίρασε τη δημοσίευση:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ που αποδομεί τις ανυπόστατες αιτιάσεις της Τουρκίας για τα νησιά του Αιγαίου

Επιστολή στον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών επέδωσε...

Γ. Οικονόμου για ομιλία Αλ.Τσίπρα: Λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμος ατάκτως ερριμμένα

«Λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμος ατάκτως ερριμμένα»...

Ν. Δένδιας: Η ελληνική οικονομική διπλωματία σχεδιάζεται με μακρόπνοο ορίζοντα και σαφή στόχευση

Την ανάγκη η ελληνική οικονομική διπλωματία να σχεδιάζεται με...