Θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο: Τούρκοι ψαράδες πυροβόλησαν κατά Ελλήνων σε ελληνικά χωρικά ύδαταΣοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε στις 9 σήμερα το πρωί μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων ψαράδων, περίπου 300 μέτρα από τις ακτές της Λέρου, όπως κατήγγειλαν, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, αλιείς από δύο ελληνικά καΐκια.

 

 

“Ακούσαμε έξι πυροβολισμούς, ο δεύτερος και τρίτος ήταν κατά ριπάς. (Το όπλο) δεν ήταν ούτε κυνηγητικό ούτε περίστροφο”, αναφέρει ένας από τους Έλληνες ψαράδες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή και ειδοποίησαν το Λιμενικό.

 

Τις τελευταίες ημέρες οι αντεγκλήσεις Ελλήνων και Τούρκων ψαράδων είναι αρκετές, αλλά το σημερινό περιστατικό είναι πρωτόγνωρο, όπως λένε οι Έλληνες αλιείς.

 


Το Λιμενικό επιβεβαιώνει πως τα τουρκικά αλιευτικά βρίσκονταν στην ελληνική πλευρά των συνόρων και απομακρύνθηκαν όταν τα πλωτά του προσέγγισαν το σημείο, όμως διευκρινίζει πως κατά την παρουσία των δυνάμεών του δεν έλαβαν χώρα επεισόδια.

 

[capital.gr]

1 Σχόλια

  1. Βαγγγέλης Τσιόγκας
    12/08/2018 - 21:43

    Εμείς οι εσω και εξωτερικού Σερραίοι μετανάστες σας ευχαριστούμε για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωσή μας. Χρησιμοποιώ το “εμείς” γιατί πιστεύω πως ερμηνεύω την γνώμη της μείζονος πλειοψηφίας των εκτός Νομού Σερρών διαμενόντων Σερραίων

    Reply

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *