Σολτς για Eurogroup: Eλπίζω ότι πριν από το Πάσχα θα έχουμε τη φώτιση και θα συμφωνήσουμε«Τη Γερμανία την ενδιαφέρει να μην συνδεθεί η εμπλοκή του ΕΜΣ με τα πήγαινε-έλα των Επιτρόπων ή της τρόικας»

 

 

Μόνο σε ένα σημείο δεν υπήρξε συμφωνία στο χθεσινό Eurogroup, που διακόπηκε για να συνεχιστεί αύριο, όπως είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, εκτιμώντας πως είναι δυνατή μια συμφωνία για πακέτο δισεκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του κορονοϊού πριν από το Πάσχα των Καθολικών.

«Νομίζω ότι μπορούμε να το επιτύχουμε αυτό. Στις νυχτερινές διαπραγματεύσεις, μόνο σε ένα σημείο δεν υπήρχε συμφωνία. Ελπίζω ότι πριν από το Πάσχα θα έχουμε την ανάλογη φώτιση και θα τα καταφέρουμε να συμφωνήσουμε για το πακέτο διάσωσης» δήλωσε σήμερα, ενώ οι υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να συνεχίσουν αύριο τις συνομιλίες.

Σύμφωνα με τον Σολτς, το τελευταίο ανοικτό σημείο είναι να διοχετευτεί γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία η βοήθεια προς τις χώρες οι οποίες την χρειάζονται μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. «Τη Γερμανία την ενδιαφέρει να μην συνδεθεί η εμπλοκή του ΕΜΣ, όπως πριν από δέκα χρόνια, με τα πήγαινε-έλα των Επιτρόπων ή της τρόικας στις πληττόμενες χώρες προκειμένου να αναπτύξουν κάποια προγράμματα για το απώτερο μέλλον» δήλωσε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. «Η αλληλεγγύη θα πρέπει να οργανωθεί γρήγορα».


 

Πηγή newsbeast.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *