Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές των δήμων Σιθωνίας, Πολυγύρου, Αριστοτέλη και Βόλβης και τα διαμερίσματα Σταυρού και Νέων Βρασνών, μετά τις πλημμύρες των περασμένων ημερών.

 

Αυτό ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, επισημαίνοντας ότι αναμένεται η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, ο κ. Στεργιάδης επισημαίνει ότι στη Χαλκιδική βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης ενώ μετά τους καθαρισμούς που έγιναν, δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα στο παραλιακό οδικό δίκτυο στη Νικήτη, την ακτή Σαλονικιού και τον όρμο Παναγιάς.


 

Οι εργασίες θα συνεχιστούν στις περιοχές της Χαλκιδικής ενώ και στα Βρασνά ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο οδικό δίκτυο και τις υποδομές.

Καταστροφές υπήρξαν και στην περιοχή του Σταυρού Θεσσαλονίκης. «Την ίδια ώρα κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας μαζί με τις επιτροπές ελέγχου επισκέπτονται καταστήματα και κατοικίες που έχουν υποστεί ζημιές» προσθέτει ο κ. Στεργιάδης.


 

Μεγάλος ο όγκος της βροχής

 

Στο μεταξύ, μεγάλος είναι ο όγκος της βροχής που έπεσε τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική. «Είδαμε νούμερα μέχρι 175 χιλιοστά στήλης νερού στον Όρμο Παναγιάς μέσα σε μια-δυο μέρες τη στιγμή που ο μέσος όρος της βροχόπτωσης στις πεδινές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας διαμορφώνεται από 450 έως 700 χιλιοστά για όλο το έτος» επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Οικοανάπτυξη, Σπύρος Μουρελάτος, που συμμετέχει τα τελευταία χρόνια στα προγράμματα καταπολέμησης των κουνουπιών στην Κεντρική Μακεδονία.

 

«Οι βροχοπτώσεις θα μπορούσαν να δώσουν μεγάλους πληθυσμούς κουνουπιών στη συνέχεια» προσθέτει και επισημαίνει τη σημασία των παρεμβάσεων πρόληψης της εκδήλωσης μεγάλων πληθυσμών κουνουπιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 94