Ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση της Τετάρτης (6/5) για τον κορονοϊό απάντησε και στο αν τα κουνούπια μπορούν να μεταφέρουν τον ιό.

 

Ενόψει του καλοκαιριού και της αύξησης των κουνουπιών ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας ρωτήθηκε για την πιθανότητα μετάδοσης του κορονοϊού από τα συγκεκριμένα έντομα.

«Δεν μεταδίδεται με το τσίμπημα των κουνουπιών, τουλάχιστον όπως ισχύει με τα μέχρι τώρα δεδομένα από χώρες που υπήρχε κορονοϊός και κουνούπια», ήταν η απάντηση του κ. Τσιόδρας.


Επίσης, πρόσθεσε ότι ο καλός αερισμός των χώρων παραμένει σημαντικός και το καλοκαίρι για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού.

«Μεγάλη επιστημονική επιτυχία τα μονοκλωνικά αντισώματα»

Ο Σωτήρης Τσίοδρας χαρακτήρισε ως μεγάλη επιστημονική επιτυχία τα μονοκλωνικά αντισώματα που μπορεί να οδηγήσουν σε πρόληψη και θεραπεία της Covid-19.

Ο Λοιμωξιολόγος μίλησε επίσης για μια ενθαρρυντική προσέγγιση στην πρόληψη και τη θεραπεία του κορονοϊού, η οποία αναδεικνύεται τις τελευταίες εβδομάδες και αφορά τα αντισώματα που στοχεύουν σε ευάλωτες θέσεις, στις πρωτεΐνες που βρίσκονται στην επιφάνεια του ιού τις οποίες χρησιμοποιεί ο ιός για να μας επιτεθεί.


Τα αντισώματα αυτά αναγνωρίζονται όλο και περισσότερο ως μια πολλά υποσχόμενη κατηγορία φαρμάκων, τόνισε αναφερόμενος σε «ένα τέτοιο αντίσωμα που εξουδετερώνει την ικανότητα του ιού να μας μολύνει, το οποίο θα παρασκευάζουμε σε μεγάλη ποσότητα. Τα μονοκλωνικά αντισώματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πρόληψη και θεραπεία της νόσου.

Ένα τέτοιο ανθρώπινο αντίσωμα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε χθεσινή ανακοίνωση Ολλανδών επιστημόνων και αποτελεί οπωσδήποτε μεγάλη επιστημονική επιτυχία» τόνισε ο Σ. Τσιόδρας λέγοντας ότι πολλές ομάδες στον κόσμο μελετούν τέτοια αντισώματα.

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 139