- Διαφήμιση -

Σταϊκούρας: Επιπλέον 200 εκατ. στους ιδιοκτήτες για τα επαγγελματικά μισθώματα

Χρ. Σταϊκούρας: Στα 3 δισ. ευρώ τους επόμενους μήνες τα μέτρα στήριξης της οικονομίας

«Στα 14 δισ. ευρώ το ύψος των μέτρων για την ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων»

Αναφερόμενος στη ρύθμιση για επέκταση (και για τον μήνα Απρίλιο), της απαλλαγής των μισθωτών επαγγελματικής μίσθωσης από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος, ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε από το βήμα της Βουλής ότι σήμερα καταβάλλονται άλλα 200 εκατ. ευρώ προς τους ιδιοκτήτες, για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2021.

«Μιλάμε για ένα μέτρο που δεν είχε προταθεί και υποστηριχθεί από κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης επί μήνες», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών στο πλαίσιο της συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την κρατική αρωγή σε πληγέντες από θεομηνίες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως ενημέρωσε το σώμα ο κ. Σταϊκούρας, «χθες το βράδυ έγινε μια επιπλέον καταβολή περίπου 16 εκατ. ευρώ σε περίπου 98.000 ΑΦΜ, (που είναι) εκκρεμότητες για την περίοδο Νοεμβρίου 2020-Ιανουαρίου 2021» και εντός της ημέρας ήταν προγραμματισμένο να καταβληθούν «άλλα περίπου 200 εκατ. ευρώ στους ιδιοκτήτες για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2021».

Αναφερόμενος στην κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού ύψους 3 δισ. ευρώ στο ίδιο νομοσχέδιο, επανέλαβε ότι το ύψος των μέτρων, που εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν για την ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που πλήττονται από την πανδημία, ανέρχεται στα 14 δισ. ευρώ από 7,5 δισ., που είχε ο προϋπολογισμός.

Πηγή newsbeast.gr

Exit mobile version