26.7 C
Serres

Στην Άμφισσα Δ. Μιχαηλίδου – Μ. Γκάγκα: Συνάντηση με τοπικούς φορείς για θέματα υγείας, πρόνοιας και απασχόλησης

Date:

Επίσκεψη στην ‘Αμφισσα πραγματοποίησαν σήμερα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Οι κ.κ. Γκάγκα και Μιχαηλίδου είχαν συνάντηση με τοπικούς φορείς στο κεντρικό δημαρχείο της ‘Αμφισσας για θέματα υγείας, πρόνοιας και απασχόλησης, ενώ αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, είχε επιπλέον συζητήσεις σχετικά με τη λειτουργία του νοσοκομείου, το οποίο είχε επισκεφτεί και στο πρόσφατο παρελθόν, καθώς και άλλων δομών υγείας της περιοχής. Η κ. Γκάγκα τόνισε: «Είναι σαφής η βούλησή μας να στηρίξουμε το νοσοκομείο της ‘Αμφισσας. Ήδη το δυναμικό του νοσοκομείου έχει ενισχυθεί με 11 μόνιμους και επικουρικούς γιατρούς και 50 μόνιμους και επικουρικούς νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, ενώ αναμένεται και η πλήρωση των νέων θέσεων που έχουν ήδη προκηρυχθεί. Ευχαριστώ όλους τους εκπροσώπους του νοσοκομείου, που ήταν σήμερα εδώ, αλλά και όλο το προσωπικό για την καθημερινή προσπάθειά του. Παράλληλα, θέλω να σημειώσω πως προχωρούμε σε όλες τις ενέργειες που χρειάζονται, για την απρόσκοπτη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ, ενώ σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, φροντίζουμε για όλες τις δομές ΑμεΑ στην περιοχή».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, από την πλευρά της αναφέρθηκε στις προσπάθειες-πρότυπα καλών πρακτικών, όπως εκείνη του Θεραπευτηρίου Ιτέας για την αφοσίωσή του στην τρίτη ηλικία, της Εστίας ‘Αγιος Νικόλαος στο Γαλαξίδι για την ιδιαίτερη σχέση φροντίδας εργαζομένων και ωφελουμένων, καθώς και στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ του δήμου Δελφών, μία δομή, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.


Όπως, μάλιστα, υπογράμμισε, η κοινωνική πολιτική δεν νοείται να ασκείται από ένα υπουργικό γραφείο και η επαφή με την ευαλωτότητα και τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη, είναι απαραίτητη προϋπόθεση της αποτελεσματικότητας.

Η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε: «Σίγουρα, ο νομός Φωκίδας θα μπορούσε να είναι ένας νομός-πρότυπο σε ό,τι αφορά στον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε το μέλλον της πρόνοιας, των κοινωνικών υπηρεσιών και ιδιαίτερα εκείνων των ανοιχτής φροντίδας. Ως Πολιτεία, οφείλουμε να στεκόμαστε δίπλα στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, τα άτομα με αναπηρία, τις γιαγιάδες, τους παππούδες και τα παιδιά μας. Αυτό κάνουμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Κατά την επίσκεψή μας στον νομό Φωκίδας, διαπιστώσαμε προσπάθειες που αποτελούν αληθινά πρότυπα καλών πρακτικών και που αξίζει να στηρίξουμε και να αναδείξουμε. Με πολύ μεγάλη χαρά, διαπίστωσα ότι με την πλειοψηφία των ανθρώπων της κοινωνικής πρόνοιας μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα: μία συμπεριληπτική κοινωνία, όπου καμία και κανένας δεν μένει πίσω».

Πηγή ΑΠΕ

ΕλλάδαΣτην Άμφισσα Δ. Μιχαηλίδου - Μ. Γκάγκα: Συνάντηση με τοπικούς φορείς για...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Εγκαινιάσθηκε σήμερα ο πρώτος και μοναδικός παιδικός σταθμός στο Καστελλόριζο- Δείτε φωτογραφίες

Εγκαινιάσθηκε σήμερα ο πρώτος και μοναδικός παιδικός σταθμός στο...

Αρματοφόρο όχημα του στρατού παρέσυρε γυναίκα στον Ωρωπό

Τροχαίο σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή του Ωρωπού. Συγκεκριμένα,...

Καρδίτσα: Υποχωρούν τα νερά, τα προβλήματα όμως παραμένουν στα χωριά του δήμου Παλαμά

Με την υποχώρηση των νερών, υποχωρούν σιγά σιγά και...

Η Ελλάδα με τη φρεγάτα Αιγαίον ανέλαβε τη διοίκηση της επιχείρησης «Ειρήνη»

Η διοίκηση της δύναμης της επιχείρησης «Ειρήνη» περνάει σήμερα...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα