Στη δημοσιότητα η λίστα της ΑΑΔΕ με τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών

Στο διαδίκτυο αναμένεται να δουν τις προσεχείς ημέρες τα ονόματά τους φυσικά και νομικά πρόσωπα που οφείλουν πάνω από 150.000 ευρώ στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία και έχει παρέλθει ένα έτος από τότε που τα χρέη τους έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα.

 

 

Όπως είπε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, σε συνάντηση που είχε με τους Διευθυντές των υπηρεσιών της, η Αρχή συνεχίζει απρόσκοπτα το πρόγραμμά της ανεξάρτητα από το ότι η χώρα έχει μπει σε προεκλογικό κλίμα.

 

  

 

 

Συγκεκριμένα, η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει στη δημοσιοποίηση της λίστας μεγαλοοφειλετών στις 28/6, στην πληρωμή β’ δόσης πετρελαίου θέρμανσης μέχρι 28/6, καθώς και σε επιστροφές φόρου εισοδήματος Φυσικών Προσώπων μέσω τραπεζών το 2ο 10ήμερο Ιουνίου.

 

Όπως σημείωσε ο κ. Πιτσιλής: «Κάνουμε τη δουλειά μας, απολύτως ανεπηρέαστοι και ανεξάρτητοι από το προεκλογικό κλίμα. Εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα το ελεγκτικό μας πρόγραμμα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου. Συνεχίζουμε με την εφαρμογή του προγράμματος των επιστροφών φόρων και την εκπλήρωση των λοιπών υποχρεώσεών μας, όπως άλλωστε οφείλουμε. Εφαρμόζουμε και συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση όλα τα μεταρρυθμιστικά έργα που έχουμε στο επιχειρησιακό μας σχέδιο. Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις προσωπικές μας συμπεριφορές και εμφανίσεις στο δημόσιο χώρο. Είμαστε ανεξάρτητη αρχή και υπηρεσία που υπηρετεί όλους τους πολίτες και όλες τις επιχειρήσεις».

 

Σύμφωνα με τη νομοθεσία η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει υποχρέωση μια φορά κάθε χρόνο να δημοσιοποιεί τα στοιχεία των μεγαλοοφειλέτων του δημοσίου.

 

Ποιοι περιλαμβάνονται στη λίστα

Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται:

-φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία έχουν πτωχεύσει και εμφανίζονται να χρωστούν υψηλά χρηματικά ποσά που δεν πρόκειται να εξοφληθούν ποτέ.

– Οφειλέτες με μικρότερες οφειλές οι οποίοι πιέζονται προκειμένου να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους κάνοντας χρήση της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων ή εσχάτως της έκτακτης ρύθμισης των 120 δόσεων.
Όλοι οι οφειλέτες θα λάβουν έως τις 20 Ιουνίου μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι εάν δεν ρυθμίσουν ή εξοφλήσουν τις οφειλές τους, τότε τα στοιχεία τους θα δημοσιοποιηθούν,σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία.
Το κριτήριο για τη δημοσιοποίηση, εκτός από το συνολικό ύψος της οφειλής, είναι να παραμένει η οφειλή ληξιπρόθεσμη για περισσότερο από ένα έτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο των χρεών προς την Εφορία στο τέλος του α’ τριμήνου του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, διαμορφώθηκε στα 104,3 δισ ευρώ.

 

πηγή

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *