Στη Γερμανία άρχισε ο εμβολιασμός με AstraZeneca εκτός σειράς προτεραιότητας

Μετά τη Σαξονία και το Μεκλεμβούργο – Πομερανία ξεκινάει άμεσα τον εμβολιασμό με AstraZeneca καταργώντας την προκαθορισμένη σειρά προτεραιότητας.

 
“Το εμβόλιο της βρετανο-σουηδικής εταιρίας διατίθεται τώρα για τις μεγαλύτερες ηλικίες ανεξαρτήτως σειράς προτεραιότητας”, με στόχο να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα εμβόλια”, δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας του κρατιδίου Χάρι Γκλάβε. Στη Γερμανία το εμβόλιο της AstraZeneca δεν χορηγείται σε άτομα ηλικίας κάτω των 60 ετών, εκτός εάν υπάρχει συγκεκριμένη οδηγία γιατρού για το αντίθετο.

 
Νωρίτερα, η Πρωθυπουργός του κρατιδίου Μανουέλα Σβέσιγκ είχε ανακοινώσει ότι οι περιφέρειες που διαθέτουν ακόμη μεγάλο αριθμό εμβολίων της AstraZeneca θα έχουν λιγότερα εμβόλια BioNTech/Pfizer στις επόμενες παραλαβές, σημειώνει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πρόσβαση σε εμβολιασμό με AstraZeneca εκτός σειράς προτεραιότητας προσφέρει από σήμερα και η Σαξονία. Από το Σαββατοκύριακο ανάλογη πρακτική θα εφαρμοστεί και σε κάποιες περιφέρειες της Βαυαρίας, με “ανοιχτή μέρα εμβολιασμού για όλους όσοι είναι άνω των 18 ετών”.

Πηγή ΑΠΕ

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.