Στην θέση της Πολιτείας των Ευχών ο δήμος Σερρών θα ενισχύσει με 2 ΜΕΘ, 3 μόνιτορ εντατικής και ένα κρεβάτι για το Νοσοκομείο Σερρών και 1000 στολές προστασίας για το προσωπικό

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης ανακοίνωσε ότι η Δημοτική Αρχή αποφάσισε εφέτος, αντί άλλων δράσεων, τα χρήματα για την «Πολιτεία των Ευχών» να διατεθούν για τη δημιουργία δύο πλήρων κλινών ΜΕΘ COVID(κρεβάτι, αναπνευστήρας, monitor) στο Νοσοκομείο Σερρών και την επιπλέον αγορά τριών μόνιτορ εντατικής θεραπείας, ενός κρεβατιού για ΜΕΘ καθώς και 1.000 προστατευτικών στολών για τους ήρωες και πολεμιστές της πρώτης γραμμής της μάχης κατά του κορωνοϊού, όπως ακριβώς ζητήθηκε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών κ. Νικόλαο Φαρμάκη.

Επιπλέον, ο Δήμος Σερρών θα ανακοινώσει το επόμενο διάστημα μία ακόμη σειρά δράσεων για τη στήριξη και ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία.

«Η δωρεά στο Νοσοκομείο Σερρών δεν σημαίνει ότι η πόλη θα μείνει χωρίς φως και χρώμα. Ο πλούσιος και όμορφος στολισμός και φωτισμός που χαρήκαμε πέρσι θα υπάρξει και τώρα, πρωταρχικός μας στόχος, όμως, εφέτος είναι να φωτίσουμε τις καρδιές των ανθρώπων.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας θα ανάψει και πάλι, όπως καίει μέσα μας και η λαχτάρα να βιώσουμε πιο αισιόδοξα τη γιορτή των Χριστουγέννων.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν ψηφιακά για να τις απολαύσουμε με ασφάλεια από το σπίτι μας.

 


Views: 1333