Στην Ξάνθη Χαρδαλιάς και ΕΟΔΥ – Διασωληνωμένο βρέφος με κορονοϊό

Στην Ξάνθη Χαρδαλιάς και ΕΟΔΥ - Διασωληνωμένο βρέφος με κορονοϊό

Στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται με κορωνοϊό άλλα δύο βρέφη 3,5 και 9 μηνών. Τα δείγματα τους βγήκαν θετικά και εξετάζονται και τα δείγματα των γονέων τους.

 

 

Παράλληλα, στην νεογνολογική κλινική του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται το κοριτσάκι 15 μηνών από τον οικισμό των Ρομά στο Δροσερό της Ξάνθης.

Η κατάσταση της υγείας του θεωρείται σοβαρή και βεβαρημένη, καθώς είχε υποκείμενα νοσήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες το βρέφος είναι διασωληνωμένο στη ΜΕΘ.

Το πρώτο δείγμα είχε βρεθεί αρνητικό ενώ το δεύτερο βγήκε θετικό. Στο Ιπποκράτειο επικρατεί ανησυχία καθώς υπάρχει επιμόλυνση τριών κλινικών από κρούσματα. Έχουν εκκενωθεί και γίνεται απολύμανση ενώ σε καραντίνα είναι ασθενείς και προσωπικό που τυχόν εκτέθηκαν.

Πρόκειται για το νεότερο κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφεται στην περιοχή την ίδια στιγμή που εντοπίστηκαν 3 κρούσματα COVID-19 σε κλινικές του Γενικού Νοσοκομείο της Ξάνθης.

Στην περιοχή της Ξάνθης μετέβη με ελικόπτερο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση επι τόπου με τον φόβο πιθανής ευρύτερης διάδοσης του κορωνοϊού.

Σύσκεψη υπό τον υφυπουργό πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Ξάνθης με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, τον Δήμαρχο Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελη και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την διαχείριση του περιστατικού σχετικά με τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να δρομολογηθούν για το περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού στην περιοχή.

 

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
 
Exit mobile version