Στροφή στην… ορθοπεταλιά και στην Ελλάδα (video)Την τιμητική του έχει το τελευταίο διάστημα το ποδήλατο, λόγω των περιορισμών που υπάρχουν στη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και του φόβου της συνάθροισης. Έτσι χρησιμοποιείται πλέον από ολοένα και αυξανόμενο αριθμό πολιτών.

 

Πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκό φαινόμενο, η έξαρση του οποίου είναι ιδιαίτερα εμφανής στην Ελλάδα, καθώς η χρήση ποδηλάτου στη χώρα μας ήταν σχεδόν μηδαμινή τα προηγούμενα χρόνια.

Μπροστά σε αυτό το φαινόμενο, το οποίο αποτελεί πλέον μία αναγκαιότητα για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Χατζηδάκης αποφάσισε τη θέσπιση γρήγορων διαδικασιών για την προσωρινή δημιουργία ποδηλατοδρόμων και πεζόδρομων. Πρόκειται για ρυθμίσεις που σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, είναι στα πρότυπα πολλών ευρωπαϊκών πόλεων και προωθούν τη βιώσιμη μετακίνηση στις πόλεις.

Ο Δήμος Σερρών εγκαινιάζει το σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων

 


Και αυτή την εβδομάδα , συγκεκριμένα η Τετάρτη 3 Ιουνίου έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, ο Δήμος Σερρών λοιπόν μας προσκαλεί στις 12:00 το μεσημέρι , στην Πλατεία Ελευθερίας, στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων.

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *