Συγκλονιστικό βίντεο – Πώς έσωσαν οι γιατροί βρέφος 10 μηνών που κατάπιε καρύδιΑκόμη μία νίκη πέτυχαν οι γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

 

Οι γιατροί έδωσαν μάχη, προκειμένου να σώσουν τη ζωή του μόλις 10 μηνών Οδυσσέα, ο οποίος το βράδυ της Κυριακής κατάπιε ένα καρύδι, κομμάτια του οποίου έφραξαν τον πνεύμονά του.

Το παιδί αμέσως εισήχθη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, όπου αφαιρέθηκε στο χειρουργείο ένα κομμάτι και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση από το ΕΚΑΒ διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο, όπου και εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων.

Κατά την εξέταση, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε και δεύτερο κομμάτι, σε σημείο, μάλιστα, που ήταν αδύνατο να αφαιρεθεί με άκαμπτο βρογχοσκόπιο.

Την επόμενη, Δεύτερα, όταν και σταθεροποιήθηκε η κατάσταση του έγινε βρογχοσκόπηση με εύκαμπτο βρογχοσκόπιο. Εκεί, διαπιστώθηκε η ύπαρξη ξένου σώματος που δημιουργούσε σοβαρή ατελεκτασία στον σύστοιχο πνεύμονα. Ο Οδυσσέας παρουσίαζε ήδη εικόνα συνδρόμου αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) με σοβαρότατη υποξυγοναιμία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση. Καθώς κρίθηκε επικίνδυνο ο Οδυσσέας να μεταφερθεί στην Αθήνα, την Τρίτη οι γιατροί έκαναν μια ακόμα προσπάθεια, κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν υλικά από τα επεμβατικά τμήματα του Νοσοκομείου (Fogarty, nitinol stone extractor κλπ) και έγινε με επιτυχία η αφαίρεση του ξένου σώματος.


Οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν τη ζωή του μικρού Οδυσσέα, ο οποίος βρίσκεται διασωληνωμένος σε σταθερή κατάσταση σε αναπνευστήρα και είναι ζήτημα ημερών να γυρίσει υγιής σπίτι του.

Δείτε το βίντεο της διάσωσης:

 

 

πηγή thestival.gr

Views: 1

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *