12 C
Serres

Δεν επιβεβαιώνεται η καταγγελία γυναίκας για τον χαμό του 5χρονου παιδιού της και του 40χρονου συζύγου της στα Τέμπη

Date:

Διόρθωση άρθρου σύμφωνα με τα ellinikahoaxes.gr

Ύστερα από την μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, συγγενείς και οικείοι των αγνοουμένων, σε προσπάθεια συγκέντρωσης πληροφοριών για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, απευθύνθηκαν σε μέσα ενημέρωσης. Μεταξύ αυτών, συμπεριλαμβάνονταν οι τηλεοπτικές δηλώσεις μιας γυναίκας που αναφερόταν στον χαμό του 5χρονου παιδιού της και του 40χρονου συζύγου της που «επέβαιναν στο πρώτο βαγόνι». Ωστόσο, ύστερα από επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές έγινε αντιληπτό ότι οι δηλώσεις της γυναίκας αυτής δεν επιβεβαιώνονται. Πάμε να εξετάσουμε τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει.

Τι ισχύει

Το πρωί της Πέμπτης 2 Μαρτίου 2023, γυναίκα επονομαζόμενη ως “κ. Αντωνία” μίλησε τηλεφωνικώς στην ενημερωτική εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» του MEGA TV, με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, για τις απώλειες που, όπως ισχυριζόταν, υπέστη η οικογένειά της στο δυστύχημα των Τεμπών. Στο παρακάτω απόσπασμα διαβάζουμε μερικές από τις δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή αναφορικά με τον θάνατο του παιδιού και του συζύγου της στη μοιραία σύγκρουση.

Χασαπόπουλος: Να καλημερίσουμε μια τηλεθεάτρια, μία φίλη μας η οποία μας πήρε τηλέφωνο, και καταφέραμε να τη βρούμε και έχει το κουράγιο να είναι μαζί μας. Γιατί από ότι μας ενημερώνουν, κ. Αντωνία, εμείς δεν το ξέραμε, χάσατε δύο δικούς σας ανθρώπους.

κ. Αντωνία: Όσο μπορώ και να μιλήσω, γιατί είμαι με τα ηρεμιστικά αυτή τη στιγμή. 40 χρονών έφυγε ο σύζυγός μου και 5 χρονών έφυγε το παιδί μου. […] Βγαίνουν κάποιοι βουλευτές και μας λένε συλλυπητήρια. Να τα κάνουμε τι; Θα μας φέρουν εμάς πίσω τα παιδιά μας; Θα μου φέρουν εμένα πίσω τον άντρα μου; Τί θα μου φέρουν αυτοί οι άνθρωποι; Απολύτως τίποτα, να απολυθούν όλοι, είναι όλοι άχρηστοι! […]

Βούλγαρη: Από πού είχαν ξεκινήσει; Από Αθήνα για Θεσσαλονίκη πήγαιναν;
κ. Αντωνία: Μάλιστα […] Εγώ είμαι Αθήνα.
Βούλγαρη: Τελευταία φορά που μιλήσατε μαζί τους πότε ήταν;
κ. Αντωνία: Τελευταία φορά που μίλησα εγώ με τον σύζυγό μου ήταν πριν φύγουν. Πριν μπούνε μέσα στο τρένο. […] Είχε κλείσει στο πρώτο βαγόνι για να είναι κάπως καλύτερα ο μικρός.

Χασαπόπουλος: Σας ειδοποίησε κανείς να πάτε να αναγνωρίσετε;
κ. Αντωνία: Και που πήγαμε τι βρήκαμε; Δεν βρήκαμε τίποτα! Είδα το παιδί μου, είδα τον άντρα μου; Είδα κάτι; […]
Χασαπόπουλος: Είχατε πάει στη Λάρισα χθες;
κ. Αντωνία: Μάλιστα
Χασαπόπουλος: Και δώσατε DNA;
κ. Αντωνία: Ποιο DNA; Δεν πήρα DNA, στάχτες πήρα και αποκαΐδια. Εγώ έβαλα μέσα τον άντρα μου και το παιδί μου και μου δώσαν στάχτες και αποκαΐδια. Δε μου δώσαν ούτε DNA ούτε παιδί, ούτε τίποτα.

Βούλγαρη: Η αναγνώριση πως έγινε; Δώσατε εσείς DNA για να μπορέσετε να τους αναγνωρίσετε;
κ. Αντωνία: Να αναγνωρίσω τι, μία στάχτη; […] Αυτή τη στιγμή εγώ δε μπορώ να κηδέψω ούτε τον άντρα μου αλλά ούτε και το παιδί μου.
[…]
Χασαπόπουλος: Εσάς σας ενημερώσανε ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα να βρεθεί κάτι από τον σύζυγο και το παιδί;
κ. Αντωνία: Όχι δεν πρόκειται.
Χασαπόπουλος: Σας το είπανε επισήμως;
κ. Αντωνία: Μάλιστα.

Λίγο αργότερα το ίδιο πρωί, η κ. Αντωνία συνδέθηκε με την ενημερωτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV και μίλησε με τους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη αναφορικά με τον χαμό του παιδιού και του συζύγου της. Αφού έδωσε μερικές πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση που βιώνει, ρωτήθηκε από τους παρουσιαστές εάν είχε κάποια ενημέρωση σχετικά με την ανεύρεση του παιδιού και του συζύγου της καθώς και εάν της είχε ζητηθεί να παράσχει δείγμα DNA.

Στάθης: Έχετε κάποια ενημέρωση;
κ. Αντωνία: Αυτό το οποίο μου είπανε…, μπήκανε μέσα ζωντανοί και μου τους βγάλανε… Ούτε μπορώ να τον κηδέψω. Τι να κηδέψω, αποκαΐδια; Βγαίνουν αυτοί οι άνθρωποι και λένε συγγνώμη. Να το κάνουμε τι; Θα μας γυρίσουνε πίσω τους ανθρώπους μας; Από αυτές τις μάνες θα γυρίσουν πίσω τα παιδιά τους; Να έρθουν ψυχολόγοι στο σπίτι μας να κάνουνε τι; […] Εγώ αυτό που θέλω είναι στο σπίτι μου να μην πατήσει κανένας ψυχολόγος, μα κανένας! Ούτε βουλευτής, ούτε ψυχολόγος, ούτε τίποτα. Δεν είμαστε τρελοί, τους ανθρώπους μας χάσαμε.
[…]
Καμπουράκης: Τους δικούς σας ανθρώπους τους βγάλανε ή ακόμη είναι μέσα στα σίδερα;
κ. Αντωνία: Οι άνθρωποί μου δυστυχώς γίνανε αποκαΐδια.

Στάθης: Άρα δεν έχετε ενημέρωση ταυτοποίησης;
κ. Αντωνία: Να ταυτοποιήσω τι; Τα αποκαΐδια;
Στάθης: Σας έχουν ζητήσει να δώσετε DNA; Να γίνει εξέταση DNA;
κ. Αντωνία: Τα έχουμε δώσει όλα αυτά.

Στοιχεία

Η ιστορία της κ. Αντωνίας με τον διπλό χαμό του 5χρονου παιδιού και του 40χρονου συζύγου της αναπαράχθηκε σε μεγάλο βαθμό από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ύστερα από τις δύο αυτές τηλεοπτικές εμφανίσεις, τα ίχνη της κ. Αντωνίας χάθηκαν αλλά η ιστορία, λόγω της σοβαρότητάς της, συνέχισε να απασχολεί το κοινό.

Στις 17 Μαρτίου 2023, η εφημερίδα larissanet δημοσίευσε λίστα με τα ονόματα και τις ηλικίες των θυμάτων από το δυστύχημα στα Τέμπη. Η λίστα έχει δομηθεί κατά σειρά ηλικίας και περιέχει 55 ονοματεπώνυμα, μαζί με τον τόπο καταγωγής των θανόντων. Στο άρθρο επισημαίνεται πως δύο ακόμη άτομα συγκαταλέγονται στους νεκρούς, ένας Σύρος μετανάστης, που ήταν το τελευταίο θύμα που ταυτοποιήθηκε, καθώς και μια αγνοούμενη νεαρή κοπέλα από την Θεσσαλονίκη, για την οποία δεν προέκυψε αντιστοίχιση βιολογικού υλικού από δείγμα που ελήφθη από συγγενή της. Έτσι, όπως έχουμε εξηγήσει και σε προηγούμενο άρθρο μας, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 57.

Με μία ματιά στη δημοσιευμένη λίστα, μπορεί εύκολα να εντοπίσει κανείς πως το νεότερο θύμα ήταν ηλικίας 15 ετών. Ωστόσο, η παρατήρηση αυτή εγείρει ερωτήματα σχετικά με την τύχη του 5χρονου αγοριού που δηλώθηκε τηλεοπτικά από την μητέρα του, κ. Αντωνία, ως νεκρό. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι στην λίστα των θυμάτων δεν υπάρχει κανένα στοιχείο 40χρονου άνδρα, το οποίο να επιβεβαιώνει τις δηλώσεις της κ. Αντωνίας σχετικά με τον χαμό του συζύγου της.

Λόγω αυτής της αναντιστοιχίας, τα Ελληνικά Hoaxes επικοινώνησαν με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, προς αναζήτηση στοιχείων, και συνομίλησαν τηλεφωνικώς με την κα Ρουμπίνη Λεονταρή, προϊσταμένη της Υπηρεσίας, η οποία δήλωσε:

Δεν υπάρχει καμία οικογένεια που να έχει δώσει DNA και να έχει δηλώσει επίσημα ότι έχει χάσει άνδρα 40 ετών και παιδί 5 χρονών. Εκτός από την περίπτωση της νεαρής αγνοούμενης κοπέλας από τη Θεσσαλονίκη, για την οποία έχει ληφθεί δείγμα βιολογικού υλικού από την οικογένειά της χωρίς, ωστόσο, να προκύψει αντιστοίχιση, δεν υπάρχει άλλη οικογένεια που να αναζητά δικό της άνθρωπο. Ως εκ τούτου, από αυτό και μόνο καταλαβαίνουμε ότι δεν ισχύει τίποτα (από όσα λέγονται).

Μας έχουν πάρει τηλέφωνο πολλές φορές εδώ στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία και μας έχουν πει διάφορα (αναφορικά με το δυστύχημα των Τεμπών)· όταν τους ζητήσαμε τα στοιχεία τους ή να προβούν σε κάποιες διαδικασίες εξαφανίστηκαν. Ο κόσμος είναι περίεργος. Άλλος θέλει να πάρει λίγη δημοσιότητα, άλλος φαντάζεται ότι μπορεί να πάρει κάποια αποζημίωση.

Ακόμη, θέλοντας να διασταυρώσουμε ότι ένας 40χρονος άνδρας και ένα 5χρονο παιδί δεν ήταν μέσα στην επίσημη λίστα που διαμορφώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ για τους αγνοούμενους, επικοινωνήσαμε με την Εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, κα Κωνσταντία Δημογλίδου. Η ίδια δήλωσε:

Δεν υπάρχει ανάμεσα στην επίσημη λίστα που διαμορφώθηκε με τους αγνοούμενους αυτό που ισχυριζόταν η γυναίκα (χαμός του 40χρονου συζύγου και του 5χρονου παιδιού της). Δεν έχουμε δηλωμένους αγνοούμενους για τους οποίους δεν έχουν βρει κανένα ίχνος τους, με μοναδική εξαίρεση να αποτελεί η φοιτήτρια από την Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ η καταγγελία αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Τέλος, κοιτώντας τη λίστα με τους τραυματίες της σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, δεν μπορέσαμε ούτε εκεί να εντοπίσουμε κάποιο σχετικό στοιχείο. Στον κατάλογο με τα ονόματα, όσα εξ αυτών συνοδεύονται από ηλικία, δεν υπάρχει πουθενά 40χρονος άνδρας, ούτε κάποιο 5χρονο αγόρι. Παράλληλα, για όσα ονοματικά στοιχεία ασθενών δεν συνοδεύονται από ηλικία, εξετάζοντας τα ονοματεπώνυμα δεν βρέθηκε αντιστοιχία μεταξύ δύο ανδρικών επιθέτων που να υποδηλώνουν τη σχέση πατέρας-γιός.

Συμπέρασμα
Ο ισχυρισμός της γυναίκας επονομαζόμενης ως “κ. Αντωνία” σχετικά με τον χαμό του παιδιού και του συζύγου της δεν επιβεβαιώνεται από κανένα στοιχείο. Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με την Εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, κα Κωνσταντία Δημογλίδου, μας διαβεβαίωσε ότι στη λίστα που είχε διαμορφωθεί με τους αγνοούμενους ουδέποτε περιέχονταν στοιχεία 40χρονου άνδρα και 5χρονου παιδιού. Ακόμη, η κα Ρουμπίνη Λεονταρή, προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας μας ενημέρωσε πως δεν υπάρχει κάποια οικογένεια, εκτός της αγνοούμενης κοπέλας από την Θεσσαλονίκη, που να έχει δώσει δείγμα DNA και να έχει δηλώσει επίσημα πως αναζητά πατέρα και γιό.

Η αρχική δημοσίευση

Σύγκρουση τρένων: «Πήγα για τον άντρα μου και το 5χρονο παιδί μου και μου γύρισαν στάχτες και αποκαΐδια»

Ξεσπούν οι συγγενείς των θυμάτων που βρέθηκαν στη μοιραία αμαξοστοιχία με τους δεκάδες νεκρούς στα Τέμπη.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», συγγενής θυμάτων του μοιραίου δυστυχήματος, με προσπάθεια συγκράτησε την οργή της για τα όσα συμβαίνουν.

Όπως τόνισε, οι δικοί της βρίσκονταν στο 1ο βαγόνι, το οποίο ουσιαστικά ανατινάχθηκε από τη μετωπική σύγκρουση με το εμπορευματικό τρένο.

Η γυναίκα μιλώντας στο mega εξέφρασε την οδύνη της και παράλληλα την οργή της για τους πολιτικούς που βγαίνουν στις τηλεοράσεις και εκφράζουν τα συλλυπητήρια.

«Είμαι με τα ηρεμιστικά. 40 χρόνων έφυγε ο σύζυγός μου και 5 χρόνων το παιδί μου. Ήταν στο πρώτο βαγόνι. Όλοι οι άνθρωποι που είναι εκεί, είναι άχρηστοι, να φύγουν.

Βγαίνουν κάποιοι βουλευτές και μας λένε συλλυπητήρια. Να μου πούνε τι; Θα μου φέρουν πίσω το παιδί μου και τον άντρα μου; Να απολυθούν όλοι, είναι όλοι άχρηστοι», είπε η γυναίκα και περιέγραψε την στιγμή που πήγε για αναγνώριση στο νοσοκομείο:

«Και που πήγαμε (σ.σ. στο νοσοκομείο) τι είδα; Δεν βρήκαμε τίποτα, είδα το παιδί μου, τον άντρα μου; Είδα κάτι; Δεν μου πήραν DNA. Στάχτες πήρα και αποκαΐδια, δε μου έδωσαν τίποτα. Τι; Να αναγνωρίσω μια στάχτη; Δεν μπορώ να κηδέψω τον άντρα μου και το παιδί μου. Έπρεπε να ντρέπονται που βγαίνουν στις τηλεοράσεις. Ντροπή τους και αίσχος, μπορεί να ήταν μέσα στο βαγόνι τα δικά τους τα παιδιά».

ΕλλάδαΔεν επιβεβαιώνεται η καταγγελία γυναίκας για τον χαμό του 5χρονου παιδιού της...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Χανιά: Ηλεκτρονικό μάτι για την οδική ασφάλεια στον τουριστικό Δήμο Πλατανιά

Με στόχο να αυξηθεί ο δείκτης της οδικής ασφάλειας...

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση «Τουρισμός – Ελλάδα: Στόχευση και δυνατότητες»

Πριν από την ύπαρξη των σύγχρονων μέσων μεταφοράς, πριν...

Τραγωδία στη Στυλίδα: Νεκρός 50χρονος από ηλεκτροπληξία στο σπίτι του

Ο άτυχος άνδρας έκανε εργασίες στο σπίτι του και...

Ενδοοικογενειακή βία: Μεθυσμένος επιτέθηκε στην σύζυγο και το παιδί του

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας καταγγέλθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Συγκεκριμένα...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα