Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Πολωνός πλοίαρχος του εμπορικού φορτηγού πλοίου μεταφοράς κοντέινερ “Maersk Launceston”, το οποίο τις πρωινές ώρες της Τρίτης 27 Οκτωβρίου 2020 συγκρούστηκε στο λιμάνι του Πειραιά με το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού, «Καλλιστώ», με αποτέλεσμα το πολεμικό πλοίο να κοπεί στα δύο και να τραυματιστούν ελαφρά δύο μέλη του πληρώματός του.
 
 
Ο πλοίαρχος, που κατηγορείται για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και για παραβάσεις των διεθνών κανόνων αποφυγής σύγκρουσης, έλαβε προθεσμία από την εισαγγελία Πειραιά για να απολογηθεί στις 11 Νοεμβρίου 2020.
Σημειώνεται ότι το λιμεναρχείο Πειραιά ζήτησε από το δικαστήριο προθεσμία τριών μηνών προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος των πραγματογνωμόνων και όλα τα στοιχεία με τις καταγεγραμμένες κινήσεις των δύο πλοίων στο marine traffic (διεθνές σύστημα καταγραφής πορείας των πλοίων), να επισυναφθούν στη δικογραφία.
Στο φορτηγό πλοίο “Maersk Launceston” στο οποίο έχει απαγορευθεί ο απόπλους έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές. Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι επιθεωρήσεις, προκειμένου να αρθεί ο απόπλους του και να συνεχίσει το δρομολόγιό του.

Τι υποστήριξε ο πλοίαρχος του Maersk Launceston

 
“Είδα το πολεμικό πλοίο να έρχεται προς το δικό μου. Πριν συμβεί το ατύχημα, προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον κυβερνήτη. Στη γέφυρα ήμασταν εγώ και ο πηδαλιούχος. Βλέποντας το πολεμικό να συγκλίνει προς το δικό μου πλοίο, πάτησα τον σφυριγμό χωρίς καμία ανταπόκριση” ανέφερε στο απολογητικό υπόμνημα ο Πολωνός πλοίαρχος του εμπορικού φορτηγού πλοίου “Maersk Launceston”.
 
Πηγή enikos.gr

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 78