28.9 C
Serres

Συμβολική δενδροφύτευση από την Εθνική Μπάσκετ εφήβων και τον Μ.Γ.Σ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ

Date:

Εθνική Μπάσκετ εφήβων και Μ.Γ.Σ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ ΅Κλιματική αλλαγή, Συμβολική δενδροφύτευση.

 

Λόγω των δυσμενών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, η πολιτιστική και φυσική κληρονομιά απειλείται συνεχώς. Αν δεν ενεργήσουμε άμεσα για την αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος, όπως υπογραμμίζουν σαφώς οι τελευταίες εκθέσεις της Διακυβερνητικής Ομάδας για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), οι ζημιές στην πολιτιστική και φυσική κληρονομιά και ιδίως στην ακεραιότητα παγκόσμιων μνημείων εξαιρετικής καθολικής αξίας να γίνουν μη αναστρέψιμα.

 

Η Ελλάδα, αποθήκη ενός πλούτου πολιτιστικής κληρονομιάς, και τα δύο tangib και τον άυλο, προκαλεί την οικογένεια του αθλητισμού να συμμετέχει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

 

 

Ο Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός τα τελευταία 6 χρόνια συμμετέχει με δράσεις ευαισθητοποιήσεις ΚΑΙ αυτή την περίοδο με την φιλοξενία της Εθνικής Μπάσκετ εφήβων πραγματοποίησε στις 5 Ιουλίου 2019 δενδροφύτευση με το σύμβολο της ,της ελιάς, στο χώρο του αθλητικού πάρκου Σερρών κοιλάδα Αγ Αναργύρων

 

 


7 epiloges tv

Με την συμβολική αυτή πρωτοβουλία, συμβάλει, μια και η Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχιζόμενη συζήτηση για το θέμα που έθεσε η UNESCO, την καθιερωμένη εμπειρογνωμοσύνη του WMO για τις κλιματικές επιπτώσεις και τις εξελίξεις στην UNFCCC, επιθυμεί να ενθαρρύνει τη δράση για το κλίμα, συμβάλλοντας θετικά στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Παρισίων και την επίτευξη των SDG 4.11 και 13.

Στοχεύει να καταλήξει σε ένα πλαίσιο βιώσιμων λύσεων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης νέων τεχνολογιών και συγκεκριμένων δράσεων για τον τρόπο παρακολούθησης και προστασίας της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, καθώς και για την ενίσχυση της ανθεκτικότητάς της. Επιπλέον, θα επιδιώξει να ευαισθητοποιήσει και να ενθαρρύνει τη δράση σε παγκόσμιο επίπεδο επί του θέματος, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στους στόχους της Διάσκεψης Κορυφής για το Κλίμα τον Σεπτέμβριο του 2019 και στην εφαρμογή της στρατηγικής της UNESCO για δράση για την κλιματική αλλαγή. Επιπλέον, θα μπορούσε να εξετάσει τη δημιουργία μόνιμης επιτροπής για την πολιτιστική κληρονομιά και την αλλαγή του κλίματος, με σκοπό να βοηθήσει, κατά περίπτωση, το έργο των αρμόδιων οργάνων του ΟΗΕ και των διεθνών οργανισμών.

Η Ελλάδα σκοπεύει να καλύψει θέματα όπως η προσαρμογή και η ανθεκτικότητα της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς στην κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η ενίσχυση της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, η εκπαίδευση, η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, η εκμετάλλευση των ερευνητικών αποτελεσμάτων και η χρήση καινοτόμων καθώς και την προώθηση της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα.

Η δήλωση της Ελλάδας θα αποσκοπεί στην αποστολή ισχυρού πολιτικού μηνύματος σε όλο τον κόσμο και στη συγκέντρωση πολιτικών και επιστημονικών δράσεων, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης δράσεων και έργων πολλών ενδιαφερομένων, στα θέματα της πολιτιστικής κληρονομιάς και της αλλαγής του κλίματος.https://ccich.gr/

Η δράση είναι η πρώτη σ όλο τον κόσμο που στοχεύει στην ενεργοποίηση σχολείων και κοινωνίας με στόχευση την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς..

 

ΠολιτισμόςΣυμβολική δενδροφύτευση από την Εθνική Μπάσκετ εφήβων και τον Μ.Γ.Σ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ

Μοίρασε τη δημοσίευση:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Το ΥΠΠΟΑ απαντά στην ανάκληση της δωρεάς του ΙΣΝ για την ανάδειξη των ευρημάτων στο Φαληρικό Δέλτα

"Το ΙΣΝ αποφάσισε την ανάκληση της δωρεάς επικαλούμενο καθυστερήσεις,...

Εγκαίνια πρώτης ατομικής έκθεσης του “ζωγράφου των χρωμάτων” Μάνου Ιωαννίδη- φωτο

Την Πέμπτη,19 Μαίου 2022,πραγματοποιήθηκαν με τεράστια επιτυχία τα εγκαίνια...

Χρυσό μυκηναϊκό δαχτυλίδι από τη νεκρόπολη της Ιαλυσού Ρόδου επιστράφηκε στην Ελλάδα από το Ίδρυμα Nobel

Ένα χρυσό σφραγιστικό δαχτυλίδι Μυκηναϊκών χρόνων, που φέρει παράσταση...

Ένα παμπάλαιο έθιμο: Αναστενάρια στην Αγία Ελένη Σερρών- Ο χορός στα αναμμένα κάρβουνα

Τα Αναστενάρια είναι ένα ιδιότυπο λατρευτικό έθιμο που συνδέεται...