- Διαφήμιση -

Συνάντηση Αντώνη Γεωργούλα και Χρήστου Μέγκλα στο Επιμελητήριο Σερρών

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σερρών Αντώνης Γεωργούλας, συνοδεία πολυπληθούς αντιπροσωπείας της ΔΙΑΒΑΣΗΣ ΠΕΖΩΝ, συναντήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 20 Μαρτίου με τον κ. Μέγκλα πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών καθώς και με μέλη της διοίκησής του.

Η συνάντηση, που έγινε σε ιδιαίτερα οικείο κλίμα, υπήρξε άκρως ενδιαφέρουσα καθώς η συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών περιέλαβε σειρά καίριων θεμάτων που αφορούν στις προοπτικές της οικονομικής ανάπτυξης του Δήμου Σερρών.

Ο Αντώνης Γεωργούλας εξέθεσε κατ’ αρχάς έναν από τους βασικούς προγραμματικούς στόχους της ΔΙΑΒΑΣΗΣ που αφορά στην αναδιοργάνωση του πρωτογενούς και στη συνέχεια του δευτερογενούς τομέα στοχεύοντας στην άμεση ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας του Δήμου των Σερρών και κατά συνέπεια στην αύξηση του οικονομικού εισοδήματος των Σερραίων παραγωγών σε μία χρονική στιγμή που ο Νομός Σερρών έχει τους χαμηλότερους δείκτες ανάπτυξης.

Ο κ. Μέγκλας αφού περιέγραψε με τα πλέον μελανά χρώματα την καταβύθιση της οικονομίας του Νομού μας, τις χαμένες θέσεις εργασίας και την συνεχή αιμορραγία από την μετανάστευση νέων ανθρώπων, ανέδειξε ως κύρια αδυναμία την απουσία ικανής συνεργασίας μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών. Υποστήριξε πως στις περισσότερες των περιπτώσεων το Επιμελητήριο Σερρών, παρότι έχει εδώ και καιρό περιορισμένους οικονομικούς πόρους, καταθέτει σκέψεις και ουσιαστικές προτάσεις, που όμως σκοντάφτουν στην «κοντάφθαλμη» αντίληψη των συνομιλητών της. Ένας δε, από αυτούς τους «προνομιακούς» συνομιλητές της είναι και ο Δήμος Σερρών που δυστυχώς φέρνει διαρκώς προσκόμματα, καθώς αναδεικνύει ως κύρια προτεραιότητά του την προβολή της δικής του πολιτικής, σε βάρος της αναζήτησης ενός κοινού σχεδιασμού, μίας κοινής πορείας, που θα έχει συνέπεια και συνέχεια, με γνώμονα αποκλειστικό το μέλλον του τόπου μας.

Στη συνέχεια ο Αντώνης Γεωργούλας αναφέρθηκε σε μία ακόμη από τις βασικές προτεραιότητες της ΔΙΑΒΑΣΗΣ που αφορά στον σχεδιασμό του Κεντρικού Πάρκου της πόλης, η δημιουργία του οποίου θα δώσει ανάσα ζωής στον αστικό ιστό.
Ο κ. Μέγκλας ανταπαντώντας υποστήριξε με θέρμη την άποψη της ΔΙΑΒΑΣΗΣ, λέγοντας πως το Κεντρικό Πάρκο πέραν των χώρων αναψυχής μπορεί να δώσει και σημαντική ανάσα στο τεράστιο πρόβλημα του κυκλοφοριακού με την δημιουργία χώρων στάθμευσης. Απολύτως σύμφωνος ήταν και με την προοπτική κατεδάφισης του γηπέδου και με την μετεγκατάστασής του στο χώρο, που προ πολλού έχει χωροθετηθεί, στα νότια του Λευκώνα.

Ερωτηθείς στη συνέχεια από μέλη της ΔΙΑΒΑΣΗΣ για το επίμαχο θέμα των τελευταίων ημερών που αφορά τη χρήση μεγάλου μέρους των αθλητικών εγκαταστάσεων της Ομόνοιας από τον ερασιτέχνη Πανσερραϊκό, εξέφρασε την απόλυτη αντίθεσή του, συμφωνώντας απόλυτα με τη ΔΙΑΒΑΣΗ, υποστηρίζοντας πως οι προαναφερόμενοι διαθέσιμοι χώροι στον Λευκώνα είναι οι καταλληλότεροι για αυτόν το σκοπό και πως θα μπορούσε στην τεράστια χωροθετημένη έκταση που καταλαμβάνουν οι χώροι αυτοί, να γίνει ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο, πρότυπο για όλα τα Βαλκάνια.

Το υπόλοιπο μέρος της συνομιλίας, που ξεπέρασε τη μία ώρα, εστιάστηκε στον προβληματισμό για την τουριστική αξιοποίηση του Δήμου Σερρών. Και από τις δύο πλευρές τονίστηκε πως πρέπει με κάθε τρόπο να αναδειχθεί το σύνολο του κτιριακού αποθέματος του Δήμου, που διαθέτει μεγάλη ιστορική και αρχιτεκτονική αξία, επίσης ο βόρειος άξονας του Δήμου (Λαϊλιάς, Ορεινή, Ελαιώνες, Χιονοχώρι…) και ακόμη το περιαστικό δάσος (διάνοιξη μονοπατιών, περιπατητικές διαδρομές).
Ο κ. Μέγκλας επισήμανε επίσης και την ανάγκη της συνεχούς βελτίωσης των δρόμων, των πλατειών, και των ελεύθερων χώρων με γνώμονα την αισθητική ανάπλαση της πόλης και την προβολή του «τουριστικού προϊόντος».

Στο θέμα του αυτοκινητοδρομίου Σερρών, ο κ. Μέγλας αφού αναγνώρισε τη μεγάλη του σημασία για το Νομό και την πόλη, έθεσε το ζήτημα της πλήρους αναδιοργάνωσής του, με απώτερο σκοπό να καταστεί μία μεγάλη βιώσιμη επιχειρηματική μονάδα ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την κοινή αναγνώριση της αδήριτης ανάγκης ενός συγχρονισμού του συνόλου των ενδιαφερόμενων φορέων, χωρίς μικρότητες και εξυπηρετήσεις προσωπικών συμφερόντων, με κύριο στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου και του Νομού.

 

 

- Διαφήμιση -Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Exit mobile version