Συνάντηση συμβασιούχων με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών για το μέλλον τους (video)Παράταση των συμβάσεών τους ζήτησαν από το διοικητή του νοσοκομείου Σερρών οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι

 

Συνολικά 120 άτομα που εργάζονται στην καθαριότητα, τη φύλαξη και τη σίτιση συναντήθηκαν νωρίς το μεσημέρι με το διοικητή κο Φαρμάκη και συζήτησαν την άμεση παράταση των συμβάσεών τους καθώς για κάποιους έληγαν στις 15 Δεκεμβρίου και για κάποιους άλλους στις 31 Ιανουαρίου του 2021. Τελικά η διοίκηση δεσμεύτηκε για την παράταση των συμβάσεών τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2021

 

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΕΡΡΩΝ : ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

 

Το Σωματείο Συμβασιούχων Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, τα επεισόδια που έλαβαν χώρα χθες το πρωί έξω από το Υπουργείο Υγείας, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας συμβασιούχων σε δημόσια νοσοκομεία.


Αποτέλεσμα των επεισοδίων ήταν να τραυματιστεί ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

 

 

 

Η ανακοίνωση των συμβασιούχων

Τη διαβεβαίωση πως θα τηρηθεί στο ακέραιο η απόφαση της Κυβέρνησης, που αφορά στην παράταση των συμβάσεων μέχρι τις 31/12/2021, έλαβε το Σωματείο Συμβασιούχων Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, από τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών Νίκο Φαρμάκη και τον Αναπληρωτή Διοικητή Παναγιώτη Πεγίδη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα το πρωί οι δύο πλευρές.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με τους συμβασιούχους να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τις απαντήσεις και τις δεσμεύσεις που έλαβαν.


«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Διοικητή, τον Αναπληρωτή Διοικητή, αλλά και το σύνολο της Διοίκησης, γιατί με την απόφασή τους αυτή, ουσιαστικά τάχθηκαν στο πλευρό μας και αναγνώρισαν το έργο και τον αγώνα που δίνουμε καθημερινά, για να διατηρήσουμε ασφαλές το νοσοκομείο. Δυστυχώς, όμως, δεν ισχύει αυτό για όλους τους συναδέλφους, γιατί η εν λόγω απόφαση για παράταση, αφήνει ένα ‘παραθυράκι’ και δίνει τη δυνατότητα στον εκάστοτε Διοικητή να ενεργήσει κατά το δοκούν, καταργώντας συμβάσεις και ‘βάζοντας στο παιχνίδι’ ιδιωτικές εταιρείες. Η πρόσφατη απόφαση για παράταση, αποτελεί μία ‘Πύρρειο νίκη’, με πολλές απώλειες δυστυχώς. Εμείς είμαστε εδώ και συνεχίζουμε και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να δικαιωθούμε οριστικά,» δήλωσαν τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Συμβασιούχων Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, μετά το τέλος της συνάντησης.

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *