Εργαζόμενος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ξεκίνησε απεργία πείνας το πρωί της Τετάρτης  2 Δεκεμβρίου διαμαρτυρόμενος για τις συνθήκες λόγω κορωνοϊού, καθώς όπως λέει πάνω από 100 συνάδελφοί του νοσούν.

Ο Λάμπρος Τσάπαλης μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας δήλωσε πως έλαβε την απόφαση αυτή καθώς ήταν το έσχατο μέσο πίεσης προκειμένου να ικανοποιηθούν πάγια αιτήματα των εργαζόμενων στα νοσοκομεία, ιδιαιτέρως στις δύσκολες συνθήκες λόγω κορωνοιού.

Ο κ. Τσάπαλης περιέγραψε τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν τα δεκάδες περιστατικά ασθενών από την Covid 19 και τις ελλείψεις στο προσωπικό που έχουν δημιουργηθεί λόγω των υγειονομικών που επίσης νοσούν από τον ιό ή έχουν τεθεί σε καραντίνα αλλά και τις ειδικές άδειες που έχει λάβει μεγάλος αριθμός αυτών.

«Προχώρησα ως έσχατη αντίδραση στην απεργία πείνας και δεν πρόκειται να κάνω πίσω μέχρι να παραιτηθούν οι ανίκανοι», είπε στο paidis.com.

«Τουλάχιστον 100 συνάδελφοί μου νοσούν από covid, έχουμε ξεπεράσει τα όριά μας και οι αρμόδιοι είναι εξαφανισμένοι» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ανακοίνωση ποιυ απέστειλε στην Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, την ΔΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας ζητεί:

  • “Την καταβολή δώρου Χριστουγέννων υπό οποιαδήποτε μορφή σε όλους τους εργαζομένους των νοσοκομείων από το κράτος

  • Να βγουν «με αληθινά λόγια» και να πουν ακριβώς «πώς έχουν τα πράγματα όσον αφορά τα ΒΑΕ»

  • Να διασφαλιστεί η υγεία των συναδέλφων του αλλά και των ασθενών στα νοσοκομεία

  • Να παραιτηθούν όλοι όσοι απέτυχαν στην προετοιμασία του δεύτερου κύματος πανδημίας ως παραδειγματισμό για τους επόμενους”.

Στο πλευρό του το Σωματείο Συμβασιούχων Εργαζομένων Γ.Ν. Σερρών


Το Σωματείο Συμβασιούχων Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών τάσσεται στο πλευρό του μέλους του Σωματείου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Λάμπρου Τσάπαλη, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιεί απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος τόσο για τις συνθήκες εργασίας, όσο και για το αβέβαιο εργασιακό μέλλον, αλλά και για τις διακρίσεις- μισθολογικές και εργασιακές- εις βάρος εργαζομένων και συμβασιούχων στον τομέα της υγείας.

«Είμαστε στο πλευρό του Λάμπρου Τσάπαλη, ο οποίος επί της ουσίας είναι η ‘φωνή’ όλων μας, είναι οι ‘αγωνίες’ όλων μας, είναι η ‘κραυγή’ όλων μας. Η πολιτεία θα πρέπει να σταματήσει τις μεγαλοστομίες και το συγκαταβατικό ‘χτύπημα στην πλάτη’ και να φροντίσει να δράσει, να λάβει αποφάσεις οριστικές αποφάσεις, να βάλει σε τάξη τον τομέα της υγείας. Να αφήσει στην άκρη τη λογική του ‘διαίρει και βασίλευε’ και να αποδώσει σε συμβασιούχους και εργαζόμενους, όλα όσα δικαιούνται, όλα όσα για τα οποία έχουμε μοχθήσει, έχουμε ματώσει. Θα θέλαμε να είμαστε σε θέση να επισκεφθούμε τον συνάδελφο, να του εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας, να δώσουμε και να πάρουμε κουράγιο. Οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις, όμως, αλλά- κυρίως- το γεγονός ότι δεν μπορούμε να απουσιάσουμε ούτε μία μέρα από τις θέσεις μας, μας επιτρέπει μόνο να εκφράσουμε γραπτώς και νοερώς τη συμπαράστασή μας. Κουράγιο συνάδελφε. Είμαστε μαζί σου» δήλωσαν τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Συμβασιούχων Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

 

Views: 541