- Διαφήμιση -

Συνταξιούχοι: “Κουτσουρεμένη” η πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης (video)

Επιστολή απέστειλαν οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Σκυλακάκη Θόδωρο και τον Υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη καλώντας την κυβέρνηση να μη φορολογήσει τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Επιστολή απέστειλαν οι  Συνταξιουχικές Οργανώσεις προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Σκυλακάκη Θόδωρο και τον Υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη καλώντας την κυβέρνηση να μη φορολογήσει τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Οι συνταξιούχοι μέσα στην επιστολή τους αναφέρουν πως τα τελευταία δέκα χρόνια δέχτηκαν πολλές μειώσεις στις συντάξιμες αποδοχές τους, με το σύνολο των περικοπών να φτάνουν τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. Καθ’όλη αυτά τα χρόνια, έχουν αποφευχθεί ορισμένα μέτρα τα οποία θα είχαν αρνητικές συνέπειες γι’ αυτούς, όπως η προσωπική διαφορά για τους συνταξιούχους που έλαβαν τη σύνταξή τους πριν την ψήφιση του νόμου 4387/16.

Ακόμη, στην επιστολή αναφέρεται πως με την απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας, στην οποία οι νόμοι 4051 και 4093/12 κρίθηκαν αντισυνταγματικοί αλλά μόνο για το 11μηνο από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι τον  Μάη του 2016, η Κυβέρνηση υπολόγισε ότι το καταβληθέν ποσό ανέρχεται συνολικά σε 4δις γι όλους τους συνταξιούχους για τις περικοπές στα δώρα, τις κύριες και επικουρικές τους συντάξεις. Την απόφαση αυτή οι οργανώσεις αναφέρουν πως η κυβέρνηση την εφάρμοσε κουτσουρεμένη με πολιτική απόφασή της. Με βάση αυτήν την απαράδεκτη ενέργειά της, όπως την χαρακτηρίζουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις, η μεγάλη μερίδα των συνταξιούχων βγήκε εκτός και από τα 4δις που ήταν να καταβληθούν. Για όσους τελικά πήραν μετά από πολλά χρόνια τα ποσά που τους αναλογούσαν, έρχεται τώρα η στιμπίδα της εφορίας να τους πάρει πίσω ένα σημαντικό ποσό.

Κλείνοντας την επιστολή αναφέρουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις πως μετά από τόσες περικοπές η φορολόγηση που επιβάλλεται στα ποσά των αναδρομικών είναι τουλάχιστον απαράδεκτη, πολύ περισσότερο αφού τα ποσά αυτά καταβλήθηκαν στους συνταξιούχους ατόκως.

Exit mobile version