Συνταξιούχοι: Στην τελική ευθεία για την απόφαση του ΣτΕ (video)


Στην τελική ευθεία εισέρχεται η ασφαλιστική μεταρρύθμιση με αιχμή τις αλλαγές στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, αλλά και τις εισφορές των μη μισθωτών, βάσει των πρόσφατων αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 

Οι αναγκαίες αναλογιστικές μελέτες που θα πρέπει να συνοδεύουν το σχέδιο νόμου έχουν ήδη ολοκληρωθεί και βάσει του σχεδιασμού, τις επόμενες ημέρες θα δοθεί σε διαβούλευση προκειμένου στη συνέχεια να λάβει τον δρόμο προς τη Βουλή

 

Βάσει των υπολογισμών του υπουργείου Εργασίας, οι αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, μετά και τις αποφάσεις του ΣτΕ, αφορούν άμεσα ή έμμεσα 1,3 εκατ. ήδη συνταξιούχους. Βεβαίως αφορούν και το σύνολο των νέων συνταξιούχων, όσους δηλαδή καταθέσουν αιτήσεις συνταξιοδότησης από την ψήφιση του «νόμου Βρούτση» και μετά, αλλά και όσους έχουν καταθέσει τις αιτήσεις τους από τον Οκτώβριο του 2019 που εκδόθηκε η δικαστική απόφαση.

Ειδικά για τις κύριες συντάξεις, οι αυξήσεις στους συντελεστές αναπλήρωσης από τα 33 έτη ασφάλισης και μετά, εκτιμάται ότι «ακουμπούν» περίπου 1 εκατ. συνταξιούχους.

Υπάρχουν όμως και ευχάριστα νέα για τους συνταξιούχους, καθώς όσοι έχουν πλέον προστατευόμενα μέλη δεν χρειάζεται να ταλαιπωρούνται με τις αλλαγές στα βιβλιάρια υγείας.Παράλληλα ο πρόεδρος των συνταξιούχων απευθύνει κάλεσμα για την κοπή της βασιλόπιτας.

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *