Η παράταση λύνει το πρόβλημα με τους επί πτυχίω φοιτητές που πρέπει να κάνουν πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις, δίχως αυτό να είναι δυνατό λόγω των μέτρων.
 
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Συρίγος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το εαρινό εξάμηνο στα πανεπιστήμια, πέραν της 4ης Ιουνίου, μόνο για τους φοιτητές που βρίσκονται λίγο πριν το πτυχίο και δεν μπορούν να το πάρουν καθώς δεν γίνονται οι -απαραίτητες- δια ζώσης πρακτικές, κλινικές και εργαστηριακές ασκήσεις όπως για παράδειγμα στις σχολές Υγείας.

Όπως επισήμανε ο Υφυπουργός ειδικά για τους επι πτυχίω φοιτητές που επηρεάζονται από τα μέτρα και χωρίς πρακτική στην ουσία δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, γίνονται συζητήσεις με τις πρυτανικές αρχές των ιδρυμάτων αλλά και την επιτροπή των ειδικών ώστε να ώστε να βρεθεί λύση και να μπορέσουν, μόλις αυτό καταστεί ασφαλές, να ολοκληρώσουν τις σπουδές χωρίς να χάσουν το εξάμηνο.

Στο πλαίσιο αυτό, μελετάται να δοθεί, ως προς αυτούς, μια παράταση μετά την 4η Ιουνίου. Επίσης είπε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διεξαχθούν δια ζώσης οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια τον Ιούνιο. 

Πηγή dikaiologitika.gr