- Διαφήμιση -

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: ΔΕΘ 2019-Θα είμαστε εκεί

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: ΔΕΘ 2019-Θα είμαστε εκεί

Δυναμική θα είναι η απάντηση που θα δώσουν οι εργαζόμενοι/ες στη νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το Σάββατο 7/9/2019.

 

Όποιες και να είναι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, τα δείγματα γραφής που πρόλαβε να δώσει η ΝΔ μέσα σε δυο μήνες διακυβέρνησης, κατεδαφίζοντας μέτρα που με σκληρή προσπάθεια πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, δεν επιτρέπουν περιθώρια αισιοδοξίας.

Η κατάργηση της προστασίας των εργαζομένων από αυθαίρετες απολύσεις, όπως και των μέτρων προστασίας των εργολαβικών, η επερχόμενη δυνατότητα εξαίρεσης από κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ με συνέπεια την επιβάρυνση όχι μόνο των οικιακών καταναλωτών αλλά και του κόστους αγροτικής παραγωγής, η προώθηση «επενδύσεων» του είδους «Ελληνικός Χρυσός», η ελάχιστη μείωση του ΕΝΦΙΑ για τις μικρές περιουσίες όμως τεράστια για τις πάρα πολύ μεγάλες, σε συνδυασμό με την παραίτηση από κάθε διεκδίκηση μείωσης των πλεονασμάτων αν αυτή υπερβαίνει την καλή διάθεση της κ. Λαγκάρντ και με την εξαγγελία για διοχέτευση του μισού από το αποθεματικό, το προορισμένο να καλύψει τον δανεισμό της χώρας για τα επόμενα χρόνια, στις αδηφάγες τράπεζες συνθέτουν ένα ζοφερό παρόν.

Η πιθανότητα να προστεθεί η μείωση του αφορολόγητου ορίου, το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να διατηρήσει στα 8.900 ευρώ, στα άλλα μέτρα κατεδάφισης της κοινωνικής πολιτικής που αφορούν ευρύτατα στρώματα της κοινωνίας, καθιστούν το μέλλον ακόμα ζοφερότερο και μόνο η απάντηση της ίδιας της κοινωνίας μπορεί να αποτρέψει την απώλεια όσων κατακτήθηκαν με δικές της θυσίες.

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών καλεί τους/τις εργαζόμενους/ες, όλους/ες οσους/ες πλήττονται από τα νεοφιλελεύθερα κυβερνητικά μέτρα, να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που οργανώνονται την Παρασκευή 6/9 και το Σάββατο 7/9 από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Με αποκορύφωμα το συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου το απόγευμα του Σαββάτου στις 6μμ, για το οποίο παρέχεται δυνατότητα μετάβασης από το Εργατικό Κέντρο Σερρών, να διατρανώσουμε την απόφασή μας να διεκδικήσουμε μια άλλη οικονομική πολιτική.

- Διαφήμιση -Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Exit mobile version