Τα μυστικά του βιβλίου του Β. Καρρά: “Από την αποθέωση της Ανατολής… στο χειροκρότημα της Δύσης”(φώτο+video)Μουσική στο “τέρμα” και ποτήρια με κρασί στα τραπέζια. Έτσι υποδέχτηκαν οι δεκάδες θαυμαστές του τον Βασίλη Καρρά στον Πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού “Μύλος” αυτή τη φορά όμως όχι για να τραγουδήσει αλλά για να παρουσιάσει το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “Από την αποθέωση της Ανατολής… στο χειροκρότημα της Δύσης” και υπέρτιτλο “Τα τραγούδια της ψυχής μου – με λόγια καθημερινά”. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία, σε κείμενα-επιμέλεια του δημοσιογράφου Νίκου Δημαρά.

 

 

Στο βιβλίο γίνεται αναλυτική καταγραφή της σπουδαίας καλλιτεχνικής διαδρομής του Βασίλη Καρρά καθώς και αγνώστων πτυχών της δημιουργικής του έκφρασης. Παράλληλα, περιλαμβάνονται οι στίχοι όλων των τραγουδιών που έγραψε και ερμήνευσε ο δημοφιλής καλλιτέχνης και φωτογραφικό άλμπουμ από τη 40χρονη πορεία του στο χώρο της μουσικής.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο “Μύλο” για τον καλλιτέχνη που μιλάει στην ψυχή όλων, που μαζί του όλοι έχουν κλάψει, έχουν χωρίσει έχουν ερωτευτεί.

Ο Βασίλης Καρράς πήρε τελευταίος το λόγο και ήταν πολύ λιτός στην τοποθέτησή του, λέγοντας μόνο πως το βιβλίο δεν γράφτηκε για δική του προβολή αλλά για να μπορέσει να δημιουργηθεί το “Σπίτι του καλλιτέχνη Βορείου Ελλάδος”, καθώς μέρος των εσόδων του βιβλίου θα διατεθεί γι’αυτό το σκοπό.


“Το χειρότερο της Δύσης δεν είναι για μένα αλλά για τους ανθρώπους που δεν έχουν που να ζήσουν”, σημείωσε ο καλλιτέχνης.

“Αδαμάντινο χαρακτήρα” χαρακτήρισε τον καλλιτέχνη ο φίλος του Παντελής Φιλιππίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως τον τιμά η φιλία του καλλιτέχνη αλλά εξήρε και την πορεία του, λέγοντας πως” ο,τι έχει πιάσει να κάνει στη ζωή του το έχει κάνει καλά”, επισημαίνοντας την προσπάθειά του για να στηθεί το “Σπίτι του ηθοποιού”.

Ως “Ευαγγέλιο” για τους φανατικούς του Καρρά χαρακτήρισε το βιβλίο ο δημοσιογράφος Φώτης Κουτσαμπάρης, που εκπροσώπησε τον όμιλο Μαλλιάρη στην παρουσίαση, αλλά και επεξεργάστηκε την ύλη του βιβλίου.

“Είχαμε την τιμή να μας εμπιστευτεί ο Βασίλης Καρράς αλλά παράλληλα και τεράστια ευθύνη αφενός για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις και να σεβαστούμε την τεράστια πορεία του αλλά και τους θαυμαστές του”, είπε.

Από την πλευρά του ο Περικλής Πηλείδης που σχεδίασε το εξώφυλλο, επισήμανε πως χωρίς να γνωρίζει προσωπικά τον καλλιτέχνη, πάντα τον εντυπωσίαζε η παρουσία του στο χώρο.
“Τον χάζευα και τον θαύμαζα. Έκανα το εξώφυλλο ως μια ευκαιρία για να τον γνωρίσω. Κάθε φράση που βγαίνει από το στόμα του την εννοεί. Από τη μια μας χαϊδεύει τα συναισθήματα και από την άλλη τα γρατζουνά χωρίς να τα πληγώσει, αλλά περισσότερο τα ξυπνάει”, είπε ο κ. Πηλείδης.

Ο δημοσιογράφος Νίκος Δημαράς που έγραψε τα κείμενα, χαρακτήρισε τα τραγούδια του Βασίλη Καρρά” ύμνους στην αγάπη”, ενώ όπως είπε το “ερωτόμετρο” και το “αγαπόμετρο” φτάνουν θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών.

Μάλιστα είπε, πως πρώτη φορά στην πορεία του νιώθει πως έχει γράψει ελάχιστα πράγματα, καθώς “δεν μπορείς μέσα από κείμενα να αποδώσεις αυτά που νιώθει ο κόσμος για τον Καρρά. Μιλάμε για τραγούδια αληθινά και συναισθήματα που δεν εγκλωβίζονται σε λέξεις για να γράψεις βιβλίο”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου που φωτογραφήθηκε με τον καλλιτέχνη, ο οποίος χαλαρός και προσιτός αντάλλαξε κουβέντες με όλους.

 

Πηγή thesstoday.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *