Διαβάζουμε σε δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ με τίτλο ‘’Ειδική Αποστολή στα Τίρανα” αναλυτικές πληροφορίες για εμπιστευτική επίσκεψη του Τάσου Χατζηβασιλείου, με την ιδιότητα του γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της Ν.Δ, κατά την οποία μετέφερε τις θέσεις της Ελληνικής κυβέρνησης για την προοπτική ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε  αλλά και τον πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας .

Εμείς να επισημάνουμε ότι ο κος Χατζηβασιλείου, αναλαμβάνει συνεχώς τέτοιες αποστολές. Πολλές φορές μάλιστα έχει συμβεί το πρωί να είναι στην Λευκωσία, το μεσημέρι στο Ισραήλ και το βράδυ στα Τίρανα. Καταγράφει δεκάδες ώρες πτήσεων κάθε μήνα με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του χρόνου του, να το περνά στους …αιθέρες.

Άριστος γνώστης της διεθνούς πολιτικής, διδάκτωρ Διεθνών σχέσεων, γλωσσομαθής με ευχέρεια στην επικοινωνία, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού που τον έχει συνεχώς δίπλα του στα ταξίδια στο εξωτερικό αλλά και στις τηλεδιασκέψεις  με ηγέτες άλλων χωρών.

Σας παραθέτουμε το δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ

“Ειδική» αποστολή στα Τίρανα Επίσκεψη στα Τίρανα, με την ιδιότητα του γραμματέα διεθνών σχέσεων της Ν.Δ., έκανε την περασμένη εβδομάδα ο βουλευτής της Ν.Δ. Τάσος Χατζηβασιλείου. Η επίσκεψη δεν ανακοινώθηκε στην Ελλάδα, δίνοντας χαρακτήρα «ειδικής αποστολής», αλλά έπαιξε αρκετά έως… πολύ στα αλβανικά ΜΜΕ. Στόχος του ταξιδιού του 40χρονου βουλευτή ήταν να συναντηθεί, ενόψει των αλβανικών εκλογών, με εκπροσώπους όλων των βασικών «παικτών» του αλβανικού πολιτικού συστήματος και να μεταφέρει εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού ΥΠΕΞ τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, με μία όμως προϋπόθεση: τον πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας. Ο Χατζηβασιλείου συναντήθηκε με τον υποψήφιο πρωθυπουργό και αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, τον γ.γ. του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Τάουλαντ Μπάλα (κόμμα Εντι Ράμα), και την πρόεδρο του Κινήματος Ολοκλήρωσης, Μόνικα Κριεμάντι, η οποία μάλιστα είναι σύζυγος του προέδρου Ιλιρ Μέτα. Οι συναντήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και μάλιστα οι Αλβανοί σε πολλές περιπτώσεις υποδέχθηκαν τον Ελληνα βουλευτή με… κάμερες, με τα βίντεο να παίζουν στα αλβανικά δελτία ειδήσεων. Ο Χατζηβασιλείου συναντήθηκε και με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο αλλά και μέλη της ελληνικής ομογένειας, που θα είναι υποψήφιοι σε… όλα τα κόμματα.

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου συνοδεύοντας το πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες