- Διαφήμιση -

Τάσος Χατζηβασιλείου: Tο πιστοποιητικό εμβολιασμού θα στηρίξει τον ελληνικό τουρισμό και την οικονομία μας

Τάσος Χατζηβασιλείου: Tο πιστοποιητικό εμβολιασμού θα στηρίξει τον ελληνικό τουρισμό και την οικονομία μας

Στην έλλειψη της “πολυτέλειας του χρόνου”, απέδωσε ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, μιλώντας στην ΕΡΤ, την αποδοχή της πρότασης του Έλληνα Πρωθυπουργού για πιστοποιητικό εμβολιασμού από ολοένα και περισσότερους Ευρωπαίους εταίρους.

Στα επόμενα βήματα θα εξεταστούν οι νομικές πτυχές του εγγράφου και το κοινό ψηφιακό σύστημα ,το οποίο θα χορηγεί πιο εύκολα το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, συμπλήρωσε. 

Ο βουλευτής ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό υγειονομικό διαβατήριο, αλλά για ένα έγγραφο πιστοποίησης εμβολιασμού που δεν θα περιέχει προσωπικά δεδομένα, παρά μόνο τα απαραίτητα στοιχεία ταυτότητας. Σκοπός του εγγράφου είναι, όπως τόνισε, να διευκολύνει τις μετακινήσεις των ταξιδιωτών εντός ΕΕ ανοίγοντας για τους κατόχους του μια λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας και απαλλάσσοντάς τους από περιορισμούς, τεστ και καραντίνες. 

Το πιστοποιητικό είναι πολύ κρίσιμο για την Ελλάδα που η οικονομία της βασίζεται στον τουρισμό και θα διευκολύνει πολλούς τομείς της οικονομίας, όπως τις μετακινήσεις, τις αερομεταφορές και τον ξενοδοχειακό κλάδο, κατέληξε ο βουλευτής Σερρών. 

Exit mobile version