- Διαφήμιση -

Τέλος χρόνου για επιχορηγήσεις από 500 έως και 100.000 ευρώ – Πότε λήγουν οι προθεσμίες

Ξεπέρασε τα 77 δισ. ευρώ η ρευστότητα που διαθέτουν οι ελληνικές τράπεζες

Τέλος χρόνου για επιχορηγήσεις που αρχίζουν από 500 και φτάνουν έως και τα 100.000 ευρώ: «Φρέσκο χρήμα» πέφτει στην αγορά με τη μορφή μη επιστρεπτέων κεφαλαίων, αλλά οι επαγγελματίες που θα θελήσουν να εξασφαλίσουν μερίδιο από τις συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις πρέπει να βιαστούν. Ο Ιούλιος οδεύει προς το τέλος του και μαζί του εκπνέουν και μια σειρά από προθεσμίες.

Ανοιχτές παραμένουν οι ειδικές πλατφόρμες μέσω των οποίων χορηγείται «πακέτο» χρηματοδοτήσεων: Λίγες μέρες ακόμα θα είναι ενεργές προκειμένου να υποδεχτούν αιτήσεις επαγγελματιών που επιδιώκουν να εξασφαλίσουν κεφάλαια –μη επιστρεπτέα στο κράτος – για τα «πρώτα τους έξοδα» ή για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού. Αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι εστίαση, γυμναστήρια και παιδότοποι μπορούν να διεκδικήσουν ποσά από 500 μέχρι και 100.000 ευρώ.

Επιχορηγήσεις για αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους

Τα ποσά που θα διατεθούν σε αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους κυμαίνονται από 500 και φτάνουν έως 2.000 ευρώ και προορίζονται για δαπάνες ψηφιακού εκσυγχρονισμού ανάλογα με τα έσοδα του 2019.

Οι ωφελούμενοι οι οποίοι έκαναν έναρξη εντός του 2020 δύναται να αιτηθούν και να λάβουν ως ανώτερο όριο επιχορήγησης ποσό 1.500 ευρώ. Η δράση, αφορά στην ενίσχυση των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 λόγω της μη φυσικής λειτουργίας των δικαστηρίων.

Στόχος της Δράσης είναι η αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών των γραφείων τους προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν τις υπηρεσίες τους μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά και να μπορούν να αξιοποιήσουν τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία στη διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης, σε δικαστήρια και σωφρονιστικά́ καταστήματα της χώρας, περιορίζοντας έτσι την απώλεια εισοδημάτων και υποστηρίζοντας την ικανότητα ανταπόκρισής τους σε απαιτήσεις ψηφιακού εκσυγχρονισμού των γραφείων τους.

Δικαιούχοι της δράσης είναι οι αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι, ως φυσικά πρόσωπα, εγγεγραμμένοι στον δικηγορικό σύλλογο, που λειτουργούν νομίμως στη χώρα και έχουν κάνει έναρξη στην αρμόδια ΔΟΥ έως και την 31/12/2020. Επισημαίνεται ότι αποκλείονται τα πάσης φύσεως νομικά πρόσωπα.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 30 Ιουλίου. Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr/mis με την ένδειξη: «Επιχορήγηση αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων».

Πηγή enikos.gr

- Διαφήμιση -Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Exit mobile version