4 απλά υλικά που χαρίζουν πεντακάθαρα ρούχα

181
4 απλά υλικά που χαρίζουν πεντακάθαρα ρούχα
4 απλά υλικά που χαρίζουν πεντακάθαρα ρούχα

Τέσσερα υλικά που σίγουρα έχεις στην κουζίνα σου μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοί σου στο πλύσιμο των ρούχων.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι όταν μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα «βαριά», μη οικολογικά χημικά απορρυπαντικά με απλά, καθημερινά υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας. Ένα τέτοιο υλικό, για παράδειγμα, είναι η μαγειρική σόδα και το λευκό ξύδι που μπορούν να καθαρίσουν ακόμα και το πλυντήριο ρούχων.

Το λευκό ξύδι κάνει θαύματα στην αφαίρεση λεκέδων

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι θα συμβεί αν βάλετε λευκό ξύδι στο πλυντήριο; Το ξύδι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αφαίρεση λεκέδων ενώ δρα ως φυσικό μαλακτικό για υφάσματα όπως οι πετσέτες.

Αν δεν είστε σίγουροι πόσο να προσθέσετε, προτείνουμε 1/4 του φλιτζανιού για ένα κανονικού μεγέθους φορτίο, και ίσως λιγότερο αν έχετε μικρότερη ποσότητα ρούχων. Και μην ανησυχείτε, τα ρούχα σας δεν πρόκειται να αποκτήσουν άσχημη μυρωδιά.

Λίγο χυμό λεμονιού στο πλύσιμο των ρούχων

Τα λεμόνια είναι από τους μεγαλύτερους συμμάχους μας στην καθαριότητα. Οι ειδικοί λένε ότι ο χυμός λεμονιού βοηθάει στη διάλυση της βρωμιάς και του λίπους ενώ αφήνει τα ρούχα εξαιρετικά απαλά και με μια αίσθηση φρεσκάδας. Προσέξτε αν πρόκειται να πλύνετε ευαίσθητα υφάσματα που χρειάζονται ειδική μεταχείριση.

Advertisement

Μαγειρική σόδα για τις οσμές

Η μαγειρική σόδα, που επίσης είναι ένα θαυματουργό συστατικό, μπορεί να βοηθήσει τόσο στην αφαίρεση λεκέδων όσο και στην εξουδετέρωση των οσμών όταν προστίθεται στο κανονικό απορρυπαντικό μας. Μπορεί, επίσης, να κάνει πιο λευκά τα λευκά ρούχα μας και πιο ζωντανά τα χρωματιστά.

Χρησιμοποιήστε τη με μέτρο. Αν βάλετε πολύ μεγάλη δόση, ενδέχεται να μην διαλυθεί σωστά, με αποτέλεσμα να αφήσει υπόλειμμα σκόνης στο πλυντήριο.

Πριν πλύνετε τα ρούχα, προσθέστε λίγο σαπούνι για τα πιάτα στον λεκέ

Το υγρό απορρυπαντικό για τα πιάτα έχει περισσότερες χρήσεις από όσες μπορούμε να φανταστούμε. Μία από αυτές αφορά την αφαίρεση λεκέδων όταν χρησιμοποιείται σωστά. Το τοποθετούμε μόνο στα σημεία των λεκέδων σε ένα ρούχο ή ύφασμα πριν το βάλουμε στο πλυντήριο. Δεν βάζουμε το απορρυπαντικό για τα πιάτα στην πλύση, καθώς αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει υπερβολικά πολύ αφρό και υπολείμματα σαπουνιού στον κάδο του πλυντηρίου.

πηγή ow.gr