18.1 C
Serres

Θ.Ελιόγλου: «Αιδώς Αργείοι»- Είστε συνυπεύθυνοι

Date:

Γράφει ο Θόδωρος Ελιόγλου

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ. ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ Αναφέρομαι στα συστημικά ΜΜΕ που έχουν ενδυθεί την τήβεννο του υπέρτατου κριτή και μας κάνουν συνεχείς αναλύσεις, τις πταίει….. Αυτά είχα γράψει και πει από την εκπομπή μου κάθε Τετάρτη στο ΕΠΙΛΟΓΕΣ αμέσως μετά το τραγικό γεγονός.

Η ίδια ή ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωση της ουσιαστικά λέει περίπου τα ίδια. Παραθέτω σχετικό απόσπασμα “Η τραγωδία στα Τέμπη αναδεικνύει, με οδυνηρότατο τρόπο αυτή τη φορά, τα δομικά προβλήματα που μαστίζουν τα ελληνικά ΜΜΕ. Οι προειδοποιήσεις των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους δεν είχαν την κάλυψη που αναλογούσε στην σοβαρότητα του ζητήματος και τα λίγα, αλλά υπαρκτά, ρεπορτάζ δημοσιογράφων, ΜΜΕ και ερευνητικών δημοσιογραφικών ομάδων δεν αναπαρήχθησαν.

Όσο τα ΜΜΕ απομακρύνονται από την αποστολή τους να ελέγχουν την εξουσία, όσο στην ιεράρχηση των ειδήσεων κυριαρχούν κριτήρια άσχετα με την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος, όσο οι επιχειρήσεις ΜΜΕ περιορίζονται να λειτουργούν απλώς ως επιχειρήσεις και με όρους τηλεθέασης και επισκεψιμότητας, όσο οι δημοσιογράφοι υφίστανται περιορισμούς στο να ερευνούν, τόσο θα αποδυναμώνονται οι θεσμικές εγγυήσεις για την λειτουργία του κράτους. Η στείρα αναπαραγωγή non paper, ακόμη και αυτές τις τραγικές ώρες, από μερίδα ενημερωτικών σελίδων, είναι άλλο ένα δείγμα δημοσιογραφικής στρέβλωσης.”

10 ημέρες μετά και σε δημοσκόπηση που κάνανε τα ίδια συστημικά ΜΜΕ, που εκπροσωπούν κατά την άποψη μου επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα και παρότι προσπάθησαν να στρέψουν την προσοχή του κοινού εκεί που εξυπηρετούνται τα δικά τους συμφέροντα ,”έφαγαν” ένα ηχηρό χαστούκι στην δική του έρευνα.


Το 63% τους αξιολογούν αρνητικά. Είναι πλέον προφανές ότι όχι μόνο δεν τους έχει αγγίξει,δεν τους έχει συγκλονίσει το τραγικό αυτό γεγονός αλλά προσπαθούν να μετατρέψουν το δυστύχημα σε “ευτύχημα” για να υλοποιήσουν τα συμφέροντα και τις άνομες επιδιώξεις τους. Πρόκειται δηλαδή για μια ελεεινή προσπάθεια που οι αρχαίοι την θεωρούσαν ύβρη. Ναι, υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες για την τραγωδία αυτή. Οι ευθύνες αυτές είναι κυρίως ότι ποτέ από την μεταπολίτευση και μετά δεν υπήρξε πολιτική βούληση για το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Ούτε από την ΕΕ.

Αεροδρόμια ,αυτοκινητόδρομοι και άλλα φαραωνικά έργα όπως γέφυρα Ρίο-Αντίρριου ,Ολυμπιακοί αγώνες ( με υπέρβαση ως 130% του προυπολογισμού).Το μόνο που κάνανε ήταν να ξεπουλήσουν το κερδοφόρο κομμάτι του ΟΣΕ, το 2016 στους Ιταλούς κατόπιν ασφυκτικών πιέσεων της ΕΕ. Αυτές τις πολιτικές πρέπει να καταδικάσουμε και όχι συγκεκριμένα πρόσωπά επειδή έτσι βολεύει τα πολιτικοοικονομικά συμφέροντα. Και σε αυτό, στην δική τους έρευνα ο Κυρίαρχος λαός δίνει την δική του ηχηρή απάντηση. Με ένα 47% περίπου λέει αυτό που περιγράφω. Το τι θα πράξει η ”Ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη” θα πω ότι έκανε και σε όλα τα άλλα μεγάλα σκάνδαλα. Ο ”νοών νοείτω”

Αυτό που ίσως ελπίζω να γίνει είναι επιτέλους να αποκτήσει ο Λαός, γιατί το τρένο είναι λαικό ΜΜΜ, έναν σύγχρονο και ασφαλές σιδηροδρομικό δίκτυο. Τίποτα δεν θα απαλύνει τον πόνο των συγγενών και την οργή του λαού αλλά έστω κατ’ ελάχιστον να μην πάει άδικος ο χαμός τόσων νέων, κυρίως, ανθρώπων.

Θ.Ελιόγλου: «Αιδώς Αργείοι»- Είστε συνυπεύθυνοι
ΣέρρεςΘ.Ελιόγλου: «Αιδώς Αργείοι»- Είστε συνυπεύθυνοι

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες: Κλειστό σήμερα Δευτέρα το Κλειστό Κολυμβητήριο της Κοιλάδας

Ενημέρωση για κλείσιμο κολυμβητηρίου Στο πλαίσιο του ελέγχου των δημοτικών...

Συναγερμός στις Σέρρες: Δήθεν υπάλληλος της ΔΕΥΑΣ τηλεφωνεί και ζητά προσωπικά στοιχεία λογαριασμών

Έκτακτη ανακοίνωση από την ΔΕΥΑΣ που επισημαίνει ότι ποτέ...

Νικόλαος Στεφανίδης: Από Αξιωματικός της Ελληνικής Αεροπορίας χειροτονήθηκε διάκονος στην Εκκλησία των Σερρών

Ο κ. Νικόλαος Στεφανίδης, χειροτονήθηκε διάκονος από τον Μητροπολίτη...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα