- Διαφήμιση -

Μαρία Θεοδωρίδου: Τι απάντησε για τον θάνατο 44χρονης μετά τον εμβολιασμό

Θάνατος 44χρονης μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca – «Το περιστατικό δεν συνδέεται με θρομβώσεις»

«Η μελέτη του περιστατικού θα είναι σχολαστική», τόνισε η Μαρία Θεοδωρίδου

Ανησυχία έχει προκαλέσει το περιστατικό με τον θάνατο μίας 44χρονης γυναίκας από τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της με το AstraZeneca.

Για το περιστατικό ρωτήθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, στην σημερινή (5/5) ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Υπάρχει μια χρονική συσχέτιση με τον εμβολιασμό. Το γεγονός είναι μία ημέρα μετά τον εμβολιασμό και γι’ αυτό υπάρχει πάντοτε λεπτομερής έλεγχος σε ό,τι αφορά στην αιτία του θανάτου. Έχει γίνει νεκροτομή και οι πρώτες πληροφορίες που μας δόθηκαν προφορικά είναι ότι ο θάνατος δεν συνδέεται με θρομβώσεις μεγάλων αγγείων και φλεβωδών κόλπων. Φαίνεται ότι υπήρξε και ένα έμφραγμα επί εδάφους παλαιοτέρου. Αυτά είναι τα στοιχεία που γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Πάντως η μελέτη του περιστατικού θα είναι σχολαστική, όπως είναι για όλα τα περιστατικά που έστω και χρονικά – ανεξάρτητα αν προκύψει ποτέ αιτιολογική συσχέτιση – έχουν κάποια σύνδεση με το εμβόλιο” είπε η κ. Θεοδωρίδου.

Πηγή enikos.gr

- Διαφήμιση -Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Exit mobile version