Θέμα μείωσης προσωπικού ανοίγει ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού

Ανησυχία για το μέλλον την εταιρίας εκφράζουν οι εργαζόμενοι

Μια μείωση μέχρι και 30% των θέσεων εργασίας-εξαιρώντας τις καίριες θέσεις-δεν θα επηρεάσει την λειτουργία της Εγνατίας οδού ΑΕ.

NIKOS ZAPARAS

Αυτό τόνισε στο ethnos.gr ο πρόεδρος της εταιρείας Απόστολος Αντωνούδης απαντώντας στην επιστολή των εργαζομένων οι οποίοι εκφράζουν φόβους ότι οι επιχειρούμενες μετατάξεις της κυβέρνησης θα διαταράξει την λειτουργία της εταιρίας.

 

«Υπάρχει ανησυχία στους εργαζόμενους. Δεν πρόκειται να κλείσει η Εγνατία Οδός. Την Παρασκευή έχουμε διοικητικό συμβούλιο και εκεί θα ξεκαθαριστεί το τοπίο και για το μέλλον του ανθρώπινου δυναμικού» είπε στο ethnos.gr ο Απόστολος Αντωνούδης.

Τις προηγούμενες μέρες εκδόθηκε πρόσκληση για ενδουπουργικές μετατάξεις για το σύνολο του προσωπικού της Εγνατίας οδού ΑΕ. Ωστόσο αν και η εταιρεία διαθέτει 180 άτομα προσωπικό το παράδοξο είναι ότι η πρόσκληση μετατάξεων του υπουργείου κάνει λόγο για… 229 θέσεις εργασίας.«Είναι φανερό ότι η εταιρεία θα αντιμετωπίσει σοβαρή απώλεια των λειτουργικών της δομών, και πιθανώς δεν θα ανακάμψει ποτέ ως εταιρεία διαχείρισης έργων. Αναρωτιόμαστε, είναι στα σχέδια της κυβερνητικής πολιτικής το οριστικό κλείσιμο της Εγνατίας Οδού; Αν όχι, γιατί το ΤΑΙΠΕ∆ το οποίο ορίζει την πλειοψηφία των μελών του ∆.Σ. και ασκεί τη γενική συνέλευση της εταιρείας δεν υλοποιεί τις κυβερνητικές δεσμεύσεις; Γιατί το ΥΠΟΜΕ∆Ι επιλέγει την καθολική και διάσπαρτη μετάταξη των εργαζομένων αντί ενός σχεδιασμού που δεν θα διαταράξει τη λειτουργία της ΕΟΑΕ;» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους.

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *