Θεοδωρικάκος: Θα είμαι αυστηρός σε παραβατικές συμπεριφορές για θέματα της ιθαγένειας

Στα Παραπολιτικά μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Για τον κ. Τσίπρα και τη συμμετοχή του στην πορεία για το Πολυτεχνείο, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει βρει τα στρατηγικά του πατήματα και ψάχνεται για το ποια εικόνα πρέπει να έχει και πως πρέπει να κινηθεί από εδώ και πέρα με αποτέλεσμα να κινείται με ένα τρόπο που δείχνει ότι είναι ο ίδιος διχασμένος πως πρέπει να κινείται».

 

 

Ακόμη σημείωσε πως ο άνθρωπος που έκλεισε ισχυρές συμφωνίες με τις ΗΠΑ, και ορθώς το έκανε, δεν βλέπω πως μπορεί την ίδια στιγμή να πορεύεται σε μια πορεία η οποία καταλήγει στην αμερικανική πρεσβεία».

«Αυτά είναι πολύ αντιφατικά πράγματα και πιστεύω ότι θα συνοδεύσουν την πολιτική πορεία και διαδρομή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην «ησυχία» που επικράτησε στην επέτειο του Πολυτεχνείου, ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε πως «ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί πριν τις εκλογές ότι εκλεγόμενος θα κάνει ότι χρειάζεται για να υπάρχει η τάξη σε όλη τη χώρα και το αίσθημα ασφάλειας να είναι απολύτως κατοχυρωμένο, δεν υπάρχει πολίτης σε αυτή τη χώρα που να διαφωνεί με αυτό».«Ο Κ. Μητσοτάκης κάνει μια πολιτική η οποία ενώνει τους Έλληνες σε αυτόν τον τομέα γιατί δεν υπάρχει ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική συνοχή και ποιότητα ζωής δίχως την ασφάλεια άρα είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να υπάρξουν διάφορα μέτρα», συμπλήρωσε.

Την ίδια στιγμή ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι «τα πανεπιστήμια είναι χώροι επικοινωνίας, μόρφωσης, έρευνας, πανεπιστημιακής γνώσης δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο και αυτό πρέπει να διασφαλιστεί». «Η κανονικότητα όταν γίνεται μια πορεία πρέπει να είναι ότι κάποιοι άνθρωποι πορεύονται και διαδηλώνουν και φωνάζουν τα συνθήματά τους και εκφράζονται πολιτικά χωρίς επεισόδια και χωρίς φασαρίες και νομίζω από αυτή την άποψη ότι το αποτύπωμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι απολύτως θετικό και σε αυτό τον τομέα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το μεταναστευτικό-προσφυγικό μετά τη χθεσινή συνάντηση με τους Περιφερειάρχες της χώρας είπε: «Η συζήτηση χθες με τους περιφερειάρχες δεν ήταν κυρίως για αυτό το θέμα αλλά αφορούσε τι γίνεται με την απορρόφηση του ΕΣΠΑ γιατί οι Περιφέρειες έχουν ένα σχετικά χαμηλό ποσοστό που πρέπει να ανέβει κατ’ επειγόντως. Επίσης συζητήσαμε και ενημέρωσα για το νέο νόμο-τομή τις αρμοδιότητες της αυτοδιοίκησης καθώς η πολιτική βούληση αυτής της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει με νέες αρμοδιότητες, με νέα εξουσία, με νέο προσωπικό και με νέους πόρους τις Περιφέρειες και τους δημους. Ένα νόμο που θα έχουμε έτοιμο μέσα στο 2020. Προφανώς έγινε συζήτηση και για το πρόβλημα με τους μετανάστες το οποίο είναι πάρα πολύ οξυμένο. Έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις εθνικής ασφάλειας και κοινωνικής συνοχής και το πρόβλημα αυτό καλείται η κυβέρνηση να το αντιμετωπίσει με οργανωμένο σχέδιο στο οποίο χθες ο Πρωθυπουργός κάλεσε και τους Περιφερειάρχες και τις τοπικές κοινωνίες να συνδράμουν και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα όλοι μαζί ενωμένοι. Αναμένεται να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις επισήμως από την κυβέρνηση τις αμέσως επόμενες ημέρες όπου εκεί θα περιγραφεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης του σοβαρού θέματος».

Όσο αφορά το νομοσχέδιο για τη ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, επισήμανε ότι «ως υπουργείο Εσωτερικών είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε νομοτεχνικές βελτιώσεις ιδίως στο νομοσχέδιο το οποίο αφορά τη ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού προκειμένου να εκφράσουμε μια απολύτως συνθετική γνώμη που να τύχει της ψήφισης από τη συντριπτική πλειονότητα των βουλευτών».

«Θέλω να εκπέμψω ένα κάλεσμα προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συμβάλουμε όλοι μαζί στην τελική διαμόρφωση αυτού του νομοσχεδίου προκειμένου να ψηφιστεί από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της Βουλής γιατί το χρωστάμε στους έλληνες του εξωτερικού», τόνισε ο ίδιος.

Για την ενίσχυση της Τοπικής αυτοδιοίκησης και τη μετακίνηση δημοσίων υπαλλήλων στην τοπική αυτοδιοίκηση υπογράμμισε πως «η σταθερή πολιτική μας βούληση είναι να ενισχύσουμε τους δήμους και τις περιφέρειες με αρμοδιότητες, πόρους και προσωπικό επομένως εφόσον αυτό είναι η τελική απόφαση, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 ασφαλώς θα χρειαστεί να υπάρξει και μετακίνηση προσωπικού προς το χώρο της αυτοδιοίκησης». Αναφερόμενος σε αυτό, ξεκαθάρισε ότι «αυτό θα γίνει με πολύ συγκεκριμένο τρόπο και οργανωμένο προκειμένου να μπορέσουν οι περιφέρειες και οι δήμοι να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, συμπληρώνοντας πως η« λογική μας είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις την αυτοδιοίκηση».

Αναφορικά με την απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης ιθαγένειας, ο υπουργός Εσωτερικών εξήγησε ότι «επειδή υπάρχουν πολλές αμφισβητήσεις και κριτικές για την όλη αυτή τη διαδικασία το υπουργείο Εσωτερικών υπογράφει με την νέα ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας ένα πρωτόκολλο συνεργασίας και περιμένουμε από αυτή την Αρχή να μας υποδείξει με επιστημονική έρευνα τους σωστούς τρόπους που θα διασφαλίζουν τη διαφανή, ταχύτατη και αποτελεσματική απόδοση ιθαγένειας σε όσους ανθρώπους το δικαιούνται».

«Άρα μια κατάσταση η οποία έχει πολλά κακώς κείμενα σήμερα αναμένουμε να την αντιμετωπίσουμε με πολύ αποτελεσματικό τρόπο», πρόσθεσε.
Τέλος, τόνισε ότι θα είναι πάρα πολύ αυστηρός σε οποιαδήποτε καταγγελία διαφθοράς και παραβατικής δραστηριότητας υπάρχει γύρω και από το θέμα της απόδοσης ιθαγένειας προσθέτοντας ότι «οι διαδικασίες θα αυστηροποιηθούν και θα γίνουν απολύτως αντικειμενικές».

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *