Θεομηνία στην Αλιστράτη: Σε απόγνωση οι αγρότες, χαμένοι οι κόποι της χρονιάς (video)

Μετά την ισχυρή νεροποντή και χαλαζόπτωση που σημειώθηκε την Κυριακή στην ευρύτερη περιοχή της Αλιστράτης και είχε σαν συνέπεια την ολική καταστροφή των καλλιεργειών από ρεβύθια, καλαμπόκι , βαμβάκι και κριθάρι, τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε σήμερα η επόπτρια του νομού Σερρών του ΕΛΓΑ κα Λαχουρά.

 

 

Η απόγνωση των αγροτών είναι μεγάλη, καθώς είδαν μέσα σε λίγες στιγμές τους κόπους της χρονιάς να καταστρέφονται από τη θεομηνία.

 

  

 

 

 

 

 

Η αγωνία τους τώρα είναι να να αποζημιωθούν για τις καταστροφές που έχουν υποστεί το συντομότερο δυνατόν, καθώς και να βρεθεί άμεσα μια λύση .

 

Από την πλευρά της η επόπτρια του νομού κα Λαχουρά μέσα από λεπτομερείς συζητήσεις με τους ενδιαφερόμενους ανέφερε ότι το χαλάζι είναι μια καταστροφή που καλύπτετε κι ότι οι προχθεσινές καταστροφές που σημειώθηκαν είναι οριακά στην χρονική περίοδο και τους πρότεινε την επανασπορά δίνοντας τους έτσι την δυνατότητα για επανέλεγχο τον Σεπτέμβριο. Εκείνο που πρέπει να κάνουν οι αγρότες άμεσα τόνισε η επόπτρια είναι να γίνουν σύντομα οι δηλώσεις ΟΣΔΕ και τους διαβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας θα έρθει κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στην Αλιστράτη για να ξεκινήσουν οι καταστροφές των ζημιών..

 

Στην συνάντηση παρευρέθησαν και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ν.Ζίχνης κος Μπόζης, καθώς επίσης και οι βουλευτές του νομού.. Όλοι τους διαβεβαίωσαν τους πληγέντες ότι θα παρακολουθήσουν το ζήτημα και θα κάνουν όλες τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε οι διαδικασίες να κυλήσουν το συντομότερο.

 

 

 

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *