18.1 C
Serres

Θεσσαλονίκη: 30χρονος Έλληνας κατηγορείται για απάτη-μαμούθ ύψους 15,3 εκατ. ευρώ στη Γερμανία

Date:

Απάτη μαμούθ ύψους 15,3 εκατ. ευρώ, με μετοχές εταιρειών φαντάσματα που πουλούσε σε ανυποψίαστους επενδυτές καταλογίζουν οι Γερμανικές διωκτικές αρχές σε 30χρονο Έλληνα που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ και σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα που έστειλε η Εισαγγελία του Ντίσελντορφ (πρωτεύουσα του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας), ο χαρακτηριζόμενος ως διεθνώς διωκόμενος, κατηγορείται ότι μαζί με δύο Γερμανούς δημιουργούσαν εικονικές εταιρείες και πουλούσαν μετοχές τους σε επενδυτές. Οι μετοχές φαίνεται να προωθούνταν μέσω τηλεφωνικών κέντρων, η έδρα των οποίων ήταν σε Γερμανία και Ισπανία.

Η φερόμενη απάτη τελέστηκε με όχημα δύο εταιρείες που χαρακτηρίζονται ανύπαρκτες και εμφανίζονται να λειτουργούσαν εικονικά σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους: η πρώτη από τις αρχές του 2015 έως το φθινόπωρο του 2017 με την απάτη να υπολογίζεται σε 2,1 εκατ. ευρώ και η δεύτερη από τον Οκτώβριο του 2017 έως τον Απρίλιο του 2019 με καταλογιζόμενη απάτη το ποσό των 13,2 εκατ. ευρώ.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι τον εξαπάτησαν μέσω email phising και δημιούργησαν ψεύτικο προφίλ με τα στοιχεία του. Μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι πριν από χρόνια σε ανάλογη υπόθεση βρέθηκε μπλεγμένη και η σύζυγός του που αθωώθηκε.

ΕλλάδαΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: 30χρονος Έλληνας κατηγορείται για απάτη-μαμούθ ύψους 15,3 εκατ. ευρώ στη Γερμανία

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Θεσσαλονίκη: Αίσιο τέλος στο θρίλερ της εξαφάνισης του 39χρονου

Λήξη συναγερμού για τον 39χρονο, ο οποίος εξαφανίστηκε στις...

Θεσσαλονίκη: Θεία λειτουργία και τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών στο παρεκκλήσι του Σιδηροδρομικού Σταθμού

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος...

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα ανέβηκε σε ταράτσα οικοδομής και απειλεί να πέσει στο κενό

Μια γυναίκα, περίπου 60 ετών, έχει ανέβει στην ταράτσα...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα